Sport
15.06.2023. 08:59
R.E./Tanjug

Čuveni teniser

Ivanišević: "Nije lako trenirati Đokovića, ali šta je u životu lako?"

Goran Ivanišević
Izvor: AAP / MATT TURNER

Za Gorana Ivaniševića nema sumnje, Novak Đoković je najbolji teniser u istoriji tenisa.

Čuveni hrvatski teniser, a sada trener Novaka Đokovića govorio je za Tanjug o tome koliko je teško trenirati najboljeg tenisera na svetu, istorijskom uspehu...

"Ovo je istorijski uspeh. Lepo je biti trener Novaka Đokovića. To je jedna velika čast i odgovornost. Osećam veliku ponos jer je postavio apsolutni rekord i ovo je jedan od najvećih sportskih uspeha ikada. Bilo je mnogo uspona i padova, mnogo emocija, ali je vredelo. Način na koji je on odigrao u Parizu je fascinantan", rekao je Ivanišević.
 

Način na koji je odigrao turnir na pariskoj šljaci bio je impresivan, dodao je Ivanišević.

"To mu nije najomiljenija podloga, najmanje odgovara njegovoj igri, ali opet, kada on igra kako može i ako je u glavi onakakav kakav je bio u polufinalu i finalu, smiren, onda nema veze na kojoj podlozi igra. Može da igra i u živom blatu i ne možeš da ga pobediš. To je toliko moćno, šta god da uradiš, on uradi pet puta bolje i jednostavno nema kraja. Njegovo telo je fenomenalno, u karijeri nije imao većih povreda. Svašta još može da se desi".

Ivanišević je prokomentarisao i "GOAT" debatu u kojoj su Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer.

"Uvek će biti ta debata od Federerovih i Nadalovih navijača. Ko voli kakav tenis, čiji je tenis bolji i čiji je lepši. Ali, kada pogledamo rezultate i koliko je Novak osvojio poslednjih 10 godina, i bilans između njih trojice, nedelja na broju jedan, jednostavno se to ne može porediti", rekao je Ivanišević i dodao da nije lako biti na ovom mestu, na kojem je hrvatski trener sada.
 

"Nije lako trenirati Đokovića, ali šta je u životu lako? Ovaj život je težak, stresan. Ja sam na to navikao jer sam bio teniser. Mi smo tu da mu pomognemo, da što bolje uđe u meč. Mi smo tu da budemo pre meča, tokom meča da mu pomognemo. Ovaj tim je njegov zid da ga štiti od svega. On je taj genijalac koji izađe na teren i celom svetu pokaže ko je najbolji".

Ivanišević i Đoković će u uskoro u pohod na novi trofej, u Londonu, na Vimbldonu, koji je na programu od 3. do 16. jula. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novak pravio šou: Igrao kolo, "mešao", pa čak "smenio" i Ivaniševića (VIDEO)
1

Egzibicija u Melburnu

13.01.2023. 11:30

Novak pravio šou: Igrao kolo, "mešao", pa čak "smenio" i Ivaniševića (VIDEO)

Novak Đoković uvek zna da napravi dobru atmosferu, gde god da se pojavi, a potvrdio je to i na egzibicionom meču protiv Nika Kirjosa u Melburnu, koji je odgran u humanitarne svrhe za pomoć deci.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve