IVANIŠEVIĆ O ĐOKOVIĆU: Tek sada će ga teško neko pobediti

IVANIŠEVIĆ O ĐOKOVIĆU: Tek sada će ga teško neko pobediti

EPA-EFE/PETER KLAUNZER EDITORIAL USE ONLY; NO SALES, NO ARCHIVES


Goran Ivanišević bio je sedam dana deo stručnog štaba Novaka Đokovića na putu ka vimbldonskom trofeju.

Proslavljeni hrvatski as morao je zbog ranije preuzetih obaveza da napusti London, najavio je da bi saradnja mogla da se nastavi i iskreno rekao da oseća da je zaslužan za Noletovu titilu, prenose Vijesti.

“Bio sam na treninzima, bio sam na mečevima u prvoj nedelji. Drugu sedmicu sam sve vreme bio na mobilnom, pričao sam sa svima. Neću biti bahat, ali ću trofej svejedno staviti u kućicu. Ustvari, biću ovaj put bahat. Staviću ga u biografiju, pa neka ga neko miče ako hoće. Ja ga neću micati. Mislim da sam jedan od retkih koji je Vimbldon osvojio kao igrač i kao trener. Nema ih mnogo, Beker sigurno, nisam siguran za Rošea, Edberg nije”, rekao je Ivanišević za “Jutarnji list”.

Povezane vesti – “Večito treći” ponovo je pobedio. Rodžera, sebe i publiku…

Osvajač Vimbldona 2001. godine ponovio je ono što su svi naglasili – titulu u finalu dobila je mentalna snaga srpskog tenisera.

“Federer je odigrao briljantan meč, bio je bolji u svakom segmentu igre, osim što nije dobio. Stvarno je Đoković odigrao tri taj-brejka za “onu stvar”. I tu se vidi koliko je Novak jak u glavi. Kad je trebalo, glava je presudila. Ne igraš najbolje, ne igraš ni blizu najboljeg, ovaj s druge strane taktički sve odigra čudesno i izgubi meč. Neverovatno! Federeru će biti teško da se oporavi od ovoga. Ovo je lagani šok za sve”, rekao je Ivanišević.

Đokoviću predviđa još mnogo uspeha…

“Noleta će sada biti jako teško dobiti. Odleteće još više, kao da mu neko stavi dve rakete, znaš već gde”.

Mnoge je iznenadila saradnja njih dvojice.

“Ima 6.000 bodova ispred drugog. Pitamo se šta njemu još treba? Ali on je perfekcionista, a ima stvari koje može on još bolje. On je želeo da zna viđenje svoje igre na drugi način, na moj, jer sam radio taktike protiv njega, doduše neuspešno. Ja se držim teorije “Balkanca može trenirati najbolje Balkanac”. Taj mentalitet, to mogu razumeti samo ljudi s ovoga podneblja. Sigurno me nije uzeo bezveze”, kazao je Ivanišević.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar