Sport
13.04.2022. 14:57
Beta

Keni Šils

Izvinjenje selektora ženske fudbalske reprezentacije

fudbal, ženski fudbal
Izvor: Shutterstock

Selektor ženske fudbalske reprezentacije Severne Irske Keni Šils, izvinio se zbog izjave da su "žene emotivnije od muškaraca", dok je komentarisao poraz svoje ekipe od Engleske 0:5. Šilsa je dobio brojne kritike posle te izjave.

On se izvinio na "izazvanoj uvredi".

"Ja sam zagovornik ženskog fudbala i strastveno želim da se razviju prilike da žene i devojke procvetaju", rekao je Šils, a preneo BBC.

On je u utorak rekao da ženske ekipe mnogo češće brzo primaju drugi gol, pošto su emotivnije od muškaraca i da se to lako može uočiti kada se pogledaju šabloni.

Njegova ekipa je gubila na poluvremenu 0:1 od Engleske, a u drugom delu igre je za 27 minuta primila četiri gola. Utakmicu na Vindzor Parku u Belfastu gledalo je 15.348 navijača, što je rekordna poseta ženskog fudbala u Severnoj Irskoj.

"Želim da se izvinim zbog komentara koje sam dao na konferenciji za novinare posle utakmice. Sinoć je bila posebna prilika za ženski fudbal u Severnoj Irskoj i ponosan sam što sam predvodio grupu koja je uzor mnogim devojčicama i dečacima širom zemlje", rekao je Šils.

Severna Irska je posle poraza od Engleske izgubila šansu da se plasira na Svetsko prvenstvo.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Ovaj klub nikada ne odustaje"
Karlo Anćeloti

Karlo Anćeloti

13.04.2022. 12:28

"Ovaj klub nikada ne odustaje"

Trener Real Madrida Karlo Ančeloti rekao je da je ponosan na plasman ekipe u polufinale Lige šampiona, posle eliminacije branioca titule Čelsija i ocenio da engleski fudbal nije superiorniji od španskog.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve