Sport
26.09.2019. 14:37
R. E.

JASIKEVIČIJUS: Obilazim Pikasov muzej, zove me Željko i pita: Je l' mogu da kupim Lea?

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Bivši igrač Partizana, Leo Vesterman prešao je letos iz Žalgirisa u Fenerbahče. Iako je jedan od boljih plejmejkera Evrope, njegov transfer nije podigao mnogo prašine i generalno se nije mnogo pričalo o vezi tog transfera.

Dok je bio član Žalgirisa, u Litvaniji ga je trenirao legendarni Šarunas Jasikevičjus koji je otkrio anegdotu u vezi sa Vestermanovim prelaskom u redove Turskog velikana.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

"Ja obilazim muzeje dvaput godišnje, a Željko me je prekinuo dok sam obilazio Pikasov muzej u Barseloni. Upitao me je: 'Šarase, želim da kupim Lea (Vestermana) od tebe. Mogu li?'. Odgovorio sam mu: 'Šta ako kažem ne?', na šta mi je on rekao: 'Ne znam', i nasmejao se".

Litvanac je bio realan i znao je da je to odlična prilika za mladog Francuza, koji bi tako postao deo odličene ekipe koju predvodi jedan od njaboljih trenera Evrope, Željko Obradović.

Povezane vesti - Utakmice reprezentacije koje ćemo zauvek pamtiti

"Naravno, razumeo sa koliko bi dobra situacija bila za Lea da se priključi kandidatu za evroligašku titulu, kao i da dobije veliku povišicu i sarađuje sa najboljim trenerom svih vremena. Srećan sam zbog njega", dodao je Jasikevičijus.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
moderate rain
11°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve