JASIKEVIČIJUS: Obilazim Pikasov muzej, zove me Željko i pita: Je l’ mogu da kupim Lea?

JASIKEVIČIJUS: Obilazim Pikasov muzej, zove me Željko i pita: Je l’ mogu da kupim Lea?

Shutterstock


Bivši igrač Partizana, Leo Vesterman prešao je letos iz Žalgirisa u Fenerbahče. Iako je jedan od boljih plejmejkera Evrope, njegov transfer nije podigao mnogo prašine i generalno se nije mnogo pričalo o vezi tog transfera.

Dok je bio član Žalgirisa, u Litvaniji ga je trenirao legendarni Šarunas Jasikevičjus koji je otkrio anegdotu u vezi sa Vestermanovim prelaskom u redove Turskog velikana.

Shutterstock

Shutterstock

“Ja obilazim muzeje dvaput godišnje, a Željko me je prekinuo dok sam obilazio Pikasov muzej u Barseloni. Upitao me je: ‘Šarase, želim da kupim Lea (Vestermana) od tebe. Mogu li?’. Odgovorio sam mu: ‘Šta ako kažem ne?’, na šta mi je on rekao: ‘Ne znam’, i nasmejao se”.

Litvanac je bio realan i znao je da je to odlična prilika za mladog Francuza, koji bi tako postao deo odličene ekipe koju predvodi jedan od njaboljih trenera Evrope, Željko Obradović.

Povezane vesti – Utakmice reprezentacije koje ćemo zauvek pamtiti

“Naravno, razumeo sa koliko bi dobra situacija bila za Lea da se priključi kandidatu za evroligašku titulu, kao i da dobije veliku povišicu i sarađuje sa najboljim trenerom svih vremena. Srećan sam zbog njega”, dodao je Jasikevičijus.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar