Sport
11.10.2019. 13:33
Index. hr

JOKIĆ SE PRISETIO POČETKA U NBA: Prvi trening je bio šok, bio sam peta opcija

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Nikola Jokić za samo četiri sezone izrastao je u jednog od najboljih igrača NBA lige, iako to niko nije očekivao kada je odabran kao 41. pik na draftu 2014.

Uzeli su ga tada Denver Nagetsi. Najčešće, igrači izabrani tako kasno na draftu ne uspeju u najjačoj ligi sveta, ipak Jokić je sve oduševio i prošle sezone vodio Denver do drugog najboljeg plasmana na Zapadu i polufinala konferencije gde su Nagetsi od Portlanda ispali u sedmoj utakmici, piše Index. hr.

Ove sezone se očekuje još veći iskorak od Denvera, ali i od Jokića kojeg neki NBA stručnjaci, poput Jalena Rosea, vide kao kandidata za MVP nagradu. Prošle sezone izabran je u najbolju petorku lige i upisao prvi nastup na All-Star utakmici.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
(AP Photo/David Zalubowski)

Pre početka nove sezone Jokić se prisetio svojih početaka u najjačoj ligi na svetu.

Povezane vesti - OD TEPSIJE BUREKA DO KUĆE SLAVNIH: Jokić veća zvezda od Peđe i Divca

"Prvi trening je bio šok. Momci su izašli iz teretane, svi su mi delovali izuzetno sportski. JJ Hickson je bio tu, Keneth Faried, Jusuf Nurkić je bio povređen, ali Lovernj je takođe bio tu. Bio sam peta ili šesta opcija. Znam samo da sam radio naporno. Izgubio sam puno kilograma i pripremao sam svoje telo i um da radim još više i uverim sebe da ću dobiti priliku", rekao je Jokić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve