Sport
20.01.2023. 23:45

Kazna

Juventus "muljao" sa transferima, pa mu oduzeto 15 bodova

juventus
Izvor: Shutterstock

Italijanski sportski sud kaznio je fudbalski klub Juventus sa oduzimanjem 15 bodova u Seriji A zbog finansijskih prevara prilikom transfera igrača, saopštio je Fudbalski savez Italije.

Juventus je u proleće 2022. godine bio oslobođen optužbi sa još deset klubova u ovom slučaju, ali je Apelacioni sud Federacije prihvatio zahtev saveznog tužioca da ponovo otvori slučaj, s obzirom na elemente koje su preneli italijanski sudovi koji takodje istražuju račune kluba iz Torina, navodi se u saopštenju saveza.

Izricanjem kazne oduzimanja 15 bodova Juventusu, "koju treba da odsluži u tekućoj sezoni", prema saopštenju, sudsko telo je prešlo preko zahteva tužioca koji je tražio kaznu oduzimanja devet bodova.

Juventus će sada pasti sa trećeg mesta na deobu 11. pozicije i imaće 22 boda.

Sud je izrekao i pojedinačne zabrane vršenja funkcija u fudbalu nekadašnjem članu uprave Juvea Fabiu Paratićiju koji je suspendovan na dve i po godine, bivšem predsedniku kluba Andrei Anjeliju na dve godine, bivši sportski direktor Federiko Čerubini je kažnjen sa godinu dana i četiri meseca zabrane vršenja funkcija, dok je Pavel Nedved dobio suspenziju od osam meseci.

Juventus je u mogućnosti da uloži žalbu na ovu odluku, a obrazloženje odluka biće saopšteno narednih dana.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve