Sport
20.04.2023. 21:46
Beta

Sada su treći na listi

Juventusu vraćeno 15 bodova

juventus
Izvor: Shutterstock

Vrhovni italijanski sportski sud doneo je odluku da se Juventusu vrati 15 bodova koji su mu oduzeti u januaru zbog sumnjivih transfera igrača i naložio fudbalskim vlastima da ponove proces u tom slučaju.

 

Juventus se tako, barem privremeno, sa sedmog popeo na treće mesto na tabeli Serije A, pošto će ceo slučaj vraća pred organe Fudbalskog saveza Italije.

Tim iz Torina ima 59 bodova na svom kontu, potiskujući tako Romu na četvrto, Milan na peto, a Inter na šesto mesto. Juventus ima dva boda manje od drugoplasiranog Lacija, a tri više od četvoroplasirane Rome.

Do kraja sezone u Seriji A ostalo je još osam kola.

Juventus je u januaru dobio veliku kaznu zbog finansijskih malverzacija, dok je nekolicini bivših i sadašnjih funkcionera "stare dame" izrečena zabrana obavljanja fudbalskih aktivnosti, uključujući i bivšeg predsednika Andreu Anjelija.

Torinski klub je negirao krivicu i žalio se najvišem italijanskom sportskom sudu u okviru Olimpijskog komiteta Italije, poznatom kao CONI.

Nekoliko suspenzija je potvrđeno, uključujući Anjeliju i Fabiju Paratićiju, dok je sud uvažio žalbe Pavela Nedveda i još nekih nižih službenika.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
06.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve