Sport
16.10.2019. 18:15
M. P.

Kako je "kralj" Lebron postao neprijatelj Hong Konga

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

"Svi imamo slobodu govora. Ali, postoje neka ograničenja i negativne stvari mogu da se dogode kada kažeš nešto a ne misliš na osećanja drugih već misliš samo na sebe. Ne želim da ulazim u detalje. Mislim da Deril nije bio obavešten o celoj situaciji, a govorio je o nekim stvarima. Mnogo je ljudi moglo da bude povređeno tom izjavom, ne samo finansijski, već duhovno i na emotivnom planu. Uvek moramo da budemo oprezni kada nešto govorimo ili pišemo. Da, imamo slobodu govora, ali moramo da budemo obazrivi prema drugima", izjavio je Lebron Džejms povodom nedavnog tvita generalnog menadžera Hjuston Rokitsa Derli Morija kojim je pružio podršku protestantima u Hongkongu.

Baš kao što je Morijeva podrška naišla na osudu Kine, zbog čega je najmnogoljudnija zemlja odlučila da suspenduje prenose predsezonskih NBA mečeva na svom državnom kanalu CCTV, tako je i Lebronova izjava naišla na oštre reakcije u Hong Kongu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/Mark Schiefelbein

Na njegov tvit reagovalo je više od 30.000 ljudi, većinom negativnim komentarima. Mnogi su ga podsetili na njegov tvit iz 2018. godine kada je citirao Martina Lutera Kinga:

"Nepravda je pretnja pravdi. Naši životi umiru kada zaćutimo o stvarima koje su važne".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/Mark Schiefelbein

Koliko je "kraljeva" reakcija jako odjeknula u Hong Kongu, govori to da se bes demonstranta nije zadržao na društvenim mrežama.

Povezane vesti - Kad politika sportu kaže – NE

Tako su na poslednjim protestima, demonstranti koji su mesecima na ulicama Hong Konga imali novu centralnu temu - Lebron Džejmsa.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/Mark Schiefelbein

Nosili su transparente na kojima Džejms plače, zalepili su njegovu sliku za tablu koša i potom je gađali loptom... Nekoliko njih je gazilo i palilo Lebronove dresove iz različitih etapa u karijeri.

https://www.youtube.com/watch?v=OWELE0U6IS8

Nakon reakcije iz Hong Konga, Lebron je spustio loptu i rekao da se više neće oglašavati  o "slučaju Kina" zbog saigrača.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/Mark Schiefelbein

"Mislim da bih varao saigrače kada bih nastavio da se bavim stvarima koje nam ne mogu pomoći. Mi pokušavamo da osvojimo titulu. Zbog toga smo tu, nismo političari, a ovo je veoma politička stvar. Ali, mi smo vođe i možemo ponekad da se oglasimo. Ne mislim konkretno na ovaj slučaj, ali ako ne osećate potrebu da pričate o takvim stvarima ne bi trebalo ni da budete primorani", podvukao je Džejms.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
11°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve