Sport
31.05.2023. 20:20
Beta

Saopštenje

KK Zvezda: "Košarkaška liga Srbije ispred ABA lige"

KK Crvena zvezda
Izvor: Shutterstock

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da ne želi da igra finalne ABA lige pre nego što se završi finalna serija Košarkaške lige Srbije (KLS).

Predsedništvo KLS je odredilo datume za plej-of mečeve Superlige, a finalna serija u kojoj će nastupati Crvena zvezda će početi 10. juna, revanš će se igrati 13, a majstorica 16. juna.

Ukoliko se polufinale završi tek posle tri meča termini finalne serije su 12, 15. i 18. jun.

"KK Crvena zvezda će se tek po završetku velikog finala Superlige Srbije, i nakon moguće treće utakmice finalne serije srpskog šampionata, eventualno okrenuti finalnoj seriji ABA lige", navodi se u saopštenju.

Zvezda "završnicu, bezbrojna odlaganja, pomeranja termina finala" smatra "svojevrsnim skandalom i urušavanjem već narušenog ugleda i integriteta" regionalne ABA lige.

Zvezda u finalu ABA lige čeka boljeg iz duela Partizan - Cedevita Olimpija, a liga još uvek nije odredila termine za finalne mečeve.

"Pošto kao ozbiljan klub nemamo nameru da čekamo nedeljama i nedeljama kako bi odigrali finale koje je trebalo u normalnim okolnostima da bude okončano pre najmanje mesec dana, okrećemo se i zbog interesa nacionalnih timova Srbije takmičenju koje nam je kao srpskom klubu izuzetno važno", dodao je klub.

Crveno-beli su naveli i da "svaki pokušaj ABA lige da eventualno kompromituje kalendar završnice Superlige Srbije naknadnim zakazivanjem utakmica u vreme odigravanja finala prvenstva Srbije, smatraćemo još jednom provokacijom i pokušajem da se ABA liga još više uruši".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zvezda u finalu ABA lige
1

Budućnost pregažena

23.05.2023. 23:18

Zvezda u finalu ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale regionalne ABA lige.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve