Sport
14.02.2023. 18:45
R. E. / RTS

Pala odluka

Zvezda igra Kup Koraća u Nišu

1
Izvor: BETAPHOTO / MARKO METLAS

Košarkaši Crvene zvezde igraće na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća, saopštio je predsednik kluba Nebojša Čović.

On je u obraćanju medijima uoči treninga rekao da je odluku da se nastupi na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća doneo Upravni odbor kluba, sa 18 glasova za, dva uzdržana i jedan protiv, uprkos tome što Partizan nije sankcionosan za prošlogodišnje odustajanje od Superlige.

Zvezda je tražila da Košarkaški savez Srbije kazni Partizan za napuštanje završnice srpskog prvenstva u junu prošle godine, ali je KSS saopštio da se to neće dogoditi

"Odluku koju smo doneli, doneli smo zbog košarke u Srbiji", naveo je čelnik crveno-belih, prenosi RTS.

Čović se osvrnuo i na to što će se turnir održati u Nišu.

"Nas niko ništa ne pita, samo odredi gde igramo, kad igramo, kako igramo, a pritom se ne razmišlja da li je to uslovno ili nije. Nemamo ništa protiv Niša, naprotiv. Dugi niz godina smo dole, razumemo šta znači širiti košarku u Srbiji", rekao je predsednik Zvezde.

Dodao je da se mora imati u vidu da u Nišu nije bezbedno, da uvek postoji problem sa kartama i istakao je da u slučaju da dođe do duela sa Partizanom, Zvezda će imati jedan uslov kako bi se taj meč odigrao.

"Zvezda ove godine neće igrati protiv Partizana dok svi njeni navijači ne uđu u dvoranu. Mi imamo 250 karata, stvara se tenzija između navijača, koji se tamo okupljaju. Na kraju uđu, ali nama presedne. To će se dogoditi i ove godine. Teško da ćemo tu utakmicu početi ako ne bude naših navijača", naveo je Čović.

Zvezdin prvi protivnik u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća biće Borac iz Čačka, a taj duel igraće se u četvrtak od 18 sati u hali "Čair".

Trener Duško Ivanović rekao je da na Kupu u Nišu neće nastupiti stranci Džon Holand i Nikola Ivanović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve