Sport
07.12.2022. 15:19
R. E. / Tanjug

Real na potezu

Zvezda poslala ponudu za Kampaca

crvena zvezda, košarka
Izvor: Shutterstock

Klub sa Malog Kalemegdana poslao je zvaničnu ponudu Realu za argentinskog igrača Fakunda Kampaca, prenose specijalizovani košarkaški sajtovi Jurohups i Sportando.

Crvena zvezda je prosledila mejl Realu u kojem je obavestila madridski klub da je Kampacu ponudila dvogodišnji ugovor, piše sajt RTS, pozivajući se na Tanjug.

"Kampaco bi u prvoj sezoni u Zvezdi zaradio 1,8 miliona evra neto, a u drugoj 2,5 miliona evra uz mogućnost da argentinski košarkaš ne produži ugovor. Real ima još devet dana da odgovori na ponudu Crvene zvezde, pošto madridski klub zadržava pravo da izjednači ponudu bilo kog tima", navodi Eurohoops.

Sportando i Eurohoops ističu da je ponuda Crvene zvezde jedina, pošto su Armani i Fenerbahče odustali od interesovanja za argentinskog košarkaša.

"Ostaje pitanje ko će da plati ostatak prava, koje na Kampaca u Evropi poseduje Real. Argentinski plejmejker je morao da plati šest miliona evra pre dve godine da bi otišao u Denver, a madridskom klubu duguje još oko 2,6 miliona evra. Kampaco bi imao izlaznu klauzulu u ugovoru sa Zvezdom. Ako Argentinac potpiše ugovor sa Zvezdom, Real bi izgubio dalja prava na Kampaca", dodaje se u tekstu specijalizovanog košarkaškog portala Eurohoops.

Kampaco (31 godina, 178 centimetara) je član Reala od 2014. godine. On je 2020. otišao u NBA ligu, u ekipu Denvera, ali nije uspeo da se nametne pa je u oktobru potpisao negarantovani ugovor sa Dalasom. Međutim, u ekipi Maveriksa su mu se zahvalili na saradnji pre nekoliko nedelja.

Kampaco ima dve titule u Evroligi, a sa reprezentacijom Argentine osvojio je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 2019. godine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Čović o budžetu kluba i zvezdašima koji vole Zvezdu do "poslednjeg evra"
1

Predsednik kluba

14.11.2022. 15:21

Čović o budžetu kluba i zvezdašima koji vole Zvezdu do "poslednjeg evra"

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da je budžet ove sezone oko 10 miliona evra, kao i da je zabrinut da li će klub moći finansijski da zatvori sve što je postavio.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve