Sport
07.12.2022. 12:24
Beta

Večiti derbi u Evroligi

Obradović: Maksimalno protiv Zvezde, izvukli smo pouke iz poraza

1
Izvor: BETAPHOTO / Nebojsa Parausic

Trener Partizana Željko Obradović rekao je uoči utakmice sa Crvenom zvezdom u Evroligi da želi samo da se priča o kvalitetu košarke i dobroj atmosferi, a da je njegova ekipa izvukla pouke iz poraza u prethodnom duelu u ABA ligi i da mora da pruži maksimum kako bi pobedila.

"Želimo samo da se priča o kvalitetu košarke i dobroj atmosferi. Igrači su maksimalno spremni. Svesni su onoga što nas očekuje. Postoji draž te prve utakmice. Naše misli su isključivo okrenute ka terenu. Želimo da se utakmica završi rezultatom povoljnim za nas, u odnosu na prethodnu u derbiju. Izvukli smo pouke, analizirali do najsitnijih detalja utakmicu koju smo igrali protiv Crvene zvezde", rekao je Obradović, preneo je klupski sajt.

Košarkaši Partizana igraju u četvrtak od 20.30 časova kao domaćini u Beogradskoj areni protiv Crvene zvezde, utakmicu 12. kola Evrolige. To će biti prvi večiti derbi u najjačem evropskom takmičenju.

Crno-beli su 28. novembra kao gosti u ABA ligi izgubili od Zvezde (74:90), a Obradović je rekao da ekipa treba da radi stvari koje je radila u većem delu te utakmice.

"Mi smo meč izgubili u poslednjih pet minuta i to su one stvari na koje smo probali da utičemo. Na treninzima do utakmice ćemo da razrađujemo detalje. Kao i svaka utakmica u Evroligi, ova će biti takođe teška, posebno protiv Crvene zvezde koja stvarno igra dobro u poslednje vreme. Ako želimo da pobedimo, moramo da damo maksimum u svakom košarkaškom smislu", naveo je on.

"Izuzetno smo srećni i zadovoljni što ćemo u Beogradu moći da odigramo takvu utakmicu, izmedju Partizana i Crvene zvezde. Prva u istoriji... Znamo da je Crvena zvezda u sjajnoj seriji rezultata i igara, pa nam neće biti nimalo lako. Naravno, verujemo u svoje mogućnosti, možemo da odigramo na nivou iz većeg dela tog prvog derbija", dodao je trener crno-belih.

Obradović je rekao da očekuje da Arena bude puna i apelovao je na navijače da sve protekne u najboljem redu i da poštuju rivala.

"Zaista nas čine veoma ponosnim. Imali smo prilike, gde god da smo igrali ove sezone, da imamo podršku naših pristalica. Ovo u Areni je nešto posebno. Zaista bih želeo da apelujem na navijače da urade sve da ta utakmica prodje na najbolji način, da posle utakmice svi pričamo samo i isključivo o košarci. Navijajte za naš tim, pomozite nam, ali i poštujte rivala. Svi koji dolaze sa strane, iz cele Evrope, treba da vide utakmicu koja će se prepričavati dugo, da pošaljemo najlepšu sliku u svet", naveo je. 

Krilni centar Partizan Zek Ledej rekao je da crno-beli moraju od početka da nametnu svoj ritam.

"Moramo da preuzmemo kontrolu i nametnemo ritam utakmice od samog početka. Radili smo na nekim stvarima kao tim i osećam veliku veru u naš tim i energiju koju smo imali u poslednjih nekoliko dana. Duga je sezona, puna uspona i padova, zato i kažem da moramo da nametnemo ritam koji nama odgovara od samog početka", naveo je Ledej.

Ulazi u Arenu biće u četvrtak otvoreni od 18 časova. Zbog kontrole na ulazima i činjenice da su sve karte za utakmicu raprodate, preporuka svim navijačima je da u dvoranu dođu ranije.

Iz bezbednosnih razloga, u dvoranu neće biti dozvoljeno unošenje navijačkih obeležja gostujućeg tima, kao ni transparenata. Partizan je podsetio da su mesta numerisana i da nije moguće menjati mesta i sektore po sopstvenoj volji.

Posle 11 kola u Evroligi, Partizan ima četiri pobede i sedam poraza, a Zvezda skor 5-6.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Haos i prekid derbija, pa pobeda Zvezde
1

ABA liga

28.11.2022. 23:06

Haos i prekid derbija, pa pobeda Zvezde

Večiti košarkaški derbi, između Crvene zvezde i Partizana, odigran u okviru osmog kola ABA lige, obeležile su ružne scene.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve