Sport
08.02.2023. 21:57
Beta-AFP

U 2022. godini

Koga će FIFA nagraditi kao najboljeg golmana?

golman, fudbal
Izvor: Shutterstock

Argentinac Emilijano Martines, Marokanac Jasin Bunu i Belgijanac Tibo Kurtoa finalisti si su za nargradu Fife za najboljeg golmana u 2022. godini, saopštila je u sredu Međunarodna fudbalska organizacija (Fifa).

Martines je na Svetskom prvenstvu sa Argentinom osvojio titulu prvaka, i proglašen je za najboljeg golmana turnira.

Bunu je predvodio reprezentaciju Maroka, koja je napravila najveće iznenađenje na Mundijalu, i postala prva afrička selekcija koja je stigla do polufinala SP.

Real Madrid je prošle godine osvojio Ligu šampiona, a najzaslužniji za osvajanje 14. titule Madriđana bio je Tibo Kurtoa.

Fifa je saopštila i finaliste u ženskoj konkurenciji. Za najboljeg golmana kod dama će se boriti Nemica An-Katrin Berger, Engleskinja Meri Erps i Čileanka Kristin Endler.

Finalisti za nagradu za najboljeg igrača i igračicu, kao i za najlepši pogodak biće saopšteni u petak, dok će imena finalista za najbolojeg trenera biti saopštena u četvrtak.

Pobednike određuje međunarodni žiri sastavljen od aktuelnih selektor svih ženskih i muških reprezentacija, kapiteni reprezentacija i specijalizovani novinari iz svake zemlje.

Ceremonija dodele Fifa nagrada održaće se 27. februara u Parizu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Cela Hrvatska tuguje za Ćirom
1

Odlazak velikana fudbala

08.02.2023. 12:52

Cela Hrvatska tuguje za Ćirom

Hrvatski državni funkcioneri, ali i brojni sportisti i klubovi izrazili su saučešće porodici bivšeg selektora fudbalske reprezentacije te zemlje i trenera Miroslava Ćire Blaževića, koji je preminuo u 88. godini.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve