Sport
13.08.2021. 17:00
Tanjug

Novčane nagrade

Koliko su novca od države dobili vaterpolisti, Jovana, Zurabija...

medalje, 8. 8. 2021.
Izvor: REUTERS POOL / ISSEI KATO / POOL

Vlada Republike Srbije donela je odluku da se svim članovima vaterpolo reprezentacije, koja je predstavljala Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju, isplati novčana nagrada u visini od po 70.000 evra (u dinarskoj protivvrednosti) za osvojenu zlatnu medalju.

Kako se navodi u saopštenju, novčana nagrada u istom iznosu pripala je i njihovom treneru Dejanu Saviću.

Takođe, Vlada Srbije donela je odluku da se novčana nagrada u iznosu od 70.000 evra (u dinarskoj protivvrednosti) isplati sportistkinji Jovani Preković za osvojenu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju u sportskoj disciplini karate, borbe - kumite.

Isti iznos pripao je i njenom treneru Roksandi Atanasov.

Za osvojenu bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, članovi Vlade doneli su odluku da se svim članicama ženske odbojkaške reprezentacije, kao i njihovom treneru Zoranu Terziću, dodeli novčana nagrada u iznosu od po 50.000 evra (u dinarskoj protivvrednosti).

Na sednici je doneta odluka da se istim iznosom (po 50.000 evra u dinarskoj protivvrednosti) nagradi i sportista Zurabija Datunašviliji i njegov trener Vojislav Trajković, za osvojenu bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju u olimpijskoj sportskoj disciplini - rvanje.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kako je Srbija došla do devet medalja
medalje, 8. 8. 2021.

Hvala vam!!

08.08.2021. 10:16

Kako je Srbija došla do devet medalja

Srpski olimpijski tim, nakon što su odbojkašice osvojile bronzu, došao je do ukupno devet medalja na Igrama u Tokiju i oborio dosadašnji rekord od osam sa prethodnih Igara u Rio de Žaneiru.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
11°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve