Sport
20.02.2023. 21:35
Beta

Džon Henri

Konačno smo dobili odgovor na pitanje da li je Liverpul na prodaju...

Liverpul
Izvor: Shutterstock

Vlasnik fudbalskog kluba Liverpul Džon Henri rekao je da taj premijerligaški klub nije na prodaju, ali da su u toku razgovori o spoljnim ulaganjima.

Fenvej grupa, čiji je Henri osnivač i vlasnik, saopštila je u novembru da je zainteresovana za ulaganja, posle izveštaja da se pozivaju zainteresovani da pošalju ponude za kupovinu kluba.

Pojavile su se glasine da su vlasnici otvoreni za prodaju i da ima zainteresovanih sa Bliskog istoka, ali je Henri sada pojasnio da želi da zadrži Liverpul, koji je njegova kompanija kupila 2010. godine za 300 miliona funti, preneo je Skaj.

"Znam da je bilo mnogo razgovora i navoda o Liverpulu, ali ostajem pri činjenicama: samo smo formalizovali proces koji je u toku. Da li ćemo biti zauvek u Engleskoj? Ne. Da li prodajemo Liverpul? Ne. Razgovaramo sa investitorima o Liverpulu? Da. Da li će se nešto dogoditi? Verujem da hoće, ali neće biti prodaje. Da li smo prodali nešto za više od 20 godina", rekao je Henri za Boston Sports Džornal.
 

Vlasnici Liverpula su ranije imali spoljna ulaganja, pristali su da 2021. godine prodaju udeo u kompaniji privatnoj investicionoj firmi RedBird za 533 miliona funti.

Pod vlasništvom Fenvej grupe, Liverpul je osvojio Premijer ligu, Ligu šampiona, FA kup, Liga kup, Svetsko klupsko prvenstvo, Superkup Uefa i Komjuniti Šild.

Fenvej grupa je i vlasnik bejzbol kluba Boston Red Soks i hokejaškog kluba Pitsburg Pingvins.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve