Sport
26.02.2023. 11:50
R. E. / RTS

Protiv Velike Britanije

Srbija jača u odlučujućem meču za plasman na SP

1
Izvor: EPA / ANA-MPA / Georgia Panagopoulou

Košarkaška reprezentacija Srbije biće jača za igrače Crvene zvezde i Partizana za meč odluke protiv Velike Britanije u kvalifikacijama za Mundobasket, koji je na programu u ponedeljak u Beogradu.

Košarkaši Crvene zvezde Filip Petrušev, Luka Mitrović i Ognjen Dobrić, odnosno Partizana Aleksa Avramović i Uroš Trifunović biće na raspolaganju selektoru Srbije Svetislavu Pešiću za utakmicu protiv Velike Britanije za odlazak na Svetsko prvenstvo.

Zbog obaveza u Evroligi pomenuti košarkaši nisu bili na raspolaganju selektoru Svetislavu Pešiću za meč protiv Grčke, ali će sada, kao i Marko Gudurić, biti dostupni iskusnom stručnjaku. 

Kako prenosi Mocart sport, to je neka vrsta "kompromisa" jer su na prvobitnom spisku bili i Nemanja Nedović i Danilo Anđušić.

Košarkaš Fenerbahčea Marko Gudurić je ostao u Beogradu posle meča Partizana i turskog kluba u Evroligi. 

U odnosu na meč protiv Grčke, u utakmici sa Velikom Britanijom Pešić neće moći da računa na Nikolu Milutinova i Dejana Davidovca, koji se vraćaju u Moskvu, gde sa CSKA imaju obaveze u VTB ligi.

Srbija je u Atini poražena od Grčke u Atini 97:92 posle produžetaka.

U meču protiv Velike Britanije "orlovi" su pod imperativom pobede, jer se radi o odlučujućoj utakmici za plasman na Svetsko prvenstvo u košarci koje se održava od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Filipinima i Indoneziji.

Srbija meč protiv Velike Britanije igra u ponedeljak od 20 časova u hali "Aleksandar Nikolić".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Svetislav Pešić: "Važno je da me čujete"
SVETISLAV PEŠIĆ 8. 11. 2022.

Košarka

08.11.2022. 15:30

Svetislav Pešić: "Važno je da me čujete"

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je da očekuje zahtevnu utakmicu protiv Velike Britanije, kao i da zbog poznatih okolnosti neće računati na najjači sastav.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve