KOSOVSKI KARATISTI PONOVO KREĆU ZA SRBIJU: Na put bez državnih obeležja

KOSOVSKI KARATISTI PONOVO KREĆU ZA SRBIJU: Na put bez državnih obeležja

Foto printscreen youtube


Karatisti sa Kosovo ponovo kreću za Srbiju, ali ovog puta bez državnih obeležja, javlja N1.

Predsednik Karate federacije Kosova Ismet Krasnići je za N1 rekao da je nakon razgovora koje je Međunarodna karate federacija imala sa srpskom i kosovskom, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije zahtevalo da se putuje bez državnih obeležja sa obrazloženjem da tokom putovanja u Srbiji niko od putnika ne bude ugrožen.

Krasnići je izjavio da je razlog vraćanja karatista banalan.

“Jer su svi zahtevi koje smo dobili od Karate federacije Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova ispunjeni – od imena prisutnih igrača, sudija do pratećeg osoblja. Njihov zahtev je bio da mi dokumente pošaljemo 48 sati ranije, dok smo mi to poslali tri dana ranije od zahtevanog”, rekao je Krasnići.

On tvrdi da im Evropska federacija nije poslala nijedan dopis da neće moći da učestvuju ili da će biti nekih uslova.

“Nikada nije bilo uslova. Mi smo rekli da ukoliko nekome smeta kosovska zastava onda možemo sve zastave da uklonimo kako bi bili svi ravopravni samo da prisustvujemo, a ne da se prave izuzeća samo za Kosovo imajući u vidu da smo mi redovna članica Evropske karate federacije i Međunarodne federacije po svim ravnopravnim uslovima”, rekao je Krasnići.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je da zabrana ulaska karatistima Kosova u Srbiji i sprečavanje njihovog učešća na Evropskom prvenstvu ne doprinosi normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, dok je predsednik Kosova Hašim Tači ocenio da je odluka Beograda pokušaj politizacije sporta.

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je da “samoproglašena država Kosovo” ne može ni na koji način da učestvuje na Evropskom prvenstvu u karateu u Novom Sadu sa državnim obeležjima.

NE PROPUSTITE:

ĐURIĆEVO “NE”: Karatistima sa Kosova zabranjen ulazak u Srbiju

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar