KRAJ ROZE-CRNOJ PRIČI: Palermo zvanično ugašen

KRAJ ROZE-CRNOJ PRIČI: Palermo zvanično ugašen

Shutterstock


Fudbalski klub Palermo ugašen je, potvrdili su italijanski mediji.

Sud u Palermu prihvatio je priedlog tužitelja da klub proglasi nelikvidnim, a uzalud je Andrea Zamparini, sin kontroverznog vlasnika Maurizija Zamparinija, nudio 10 miliona eura kako bi se stanje rešilo, ali je tužitelj odbio jer je premalo novca za spašavanje kluba sa Sicilije.

Palermo je osnovan 1990. godine, a zlatni period imao je početkom 21. veka kada je tri puta bio peti u Serie A pa je 2011. igrao finale Kupa, a za to vreme stvorio je igrače poput Tonija, Kavanija, Dibale, Pastorea, Belotija, Barzaljija, Sirigua, Iličića… Godinama je klub živeo od stvaranja igrača, koje bi kasnije skupo prodao evropskim velikanima. Ipak, usledile su godine u kojima klub nije uspevao da razvije mlade igrače zbog čega je krenuo veliki pad kluba, koji je danas odlukom suda doživeo totalni krah, piše Index. hr.

Shutterstock

Shutterstock

Palermo je osnovan 1987. godine, kao četvrti naslednik sicilijanskog kluba, koji je sa takmičenjem u italijanskom prvenstvu počeo davne 1900. godine.

Povezane vesti – “STRESAN GRAD” Dani Alveš: Ne volim Pariz, pun je je**nih rasista

Sličnu sudbinu doživljavali su ranije Fiorentina i Parma, koje su menjale ime, krenule ispočetka i na kraju su se vratili u elitu italijanskog fudbala, ali je veliko pitanje hoćemo li Palermo ikad više videti na fudbalskom terenu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar