Sport
23.07.2019. 12:27
R.E./Vijesti/Foto:Shutterstock

Kristijano Ronaldo oslobođen optužbi za silovanje

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Kristijano Ronaldo (34) oslobođen je optužbe za silovanje Amerikanke Katrin Majorge 2009. u Las Vegasu.

Amerikanka je u oktobru prošle godine optužila napadača Juventusa da ju je 13. juna 2009. silovao u apartmanu u Las Vegasu. Ronaldo joj je 2010. isplatio 375.000 dolara da bi ćutala, ali ga je ona osam godina kasnije tužila, pišu Vijesti.

Policija u Las Vegasu je ponovo otvorila slučaj, a Majorga je podnela tužbu na 34 stranice. Sada je Okružno državno tužilaštvo u Klarku donelo odluku da neće podneti tužbu protiv Ronalda jer "tvrdnje o seksualnom napadu ne mogu biti dokazane izvan razumne sumnje".

Katrin Majorga je 2009. radila u jednom noćnom klubu kao hostesa. Ronaldo joj je prišao i ponudio piće, te pozvao na druženje u njegov hotelski apartman. Kasnije su se ona i njene prijateljice našle s Ronaldom i njegovom pratnjom i svi su otišli u Ronaldov apartman.

Povezane vesti - "Nismo smeli da pričamo o Ronaldovom slučaju silovanja"

Majorga tvrdi kako je Ronaldu jasno dala do znanja kako ne želi seksualni odnos, ali ju je on odvukao u spavaću sobu i silovao.

Amerikanka je već 2009. podnela tužbu, da bi popustila pod pritiskom Ronaldovih advokata i pristala na vansudsku nagodbu. Na pitanje zašto je uzela novac i ćutala godinama, Majorga je navela kako je bila "uplašema zbog njegove slave i popularnosti". Tvrdi i kako se zbog svega odala alkoholu te da je često pomišljala na samoubistvo.

Majorga, koja je u međuvremenu diplomirala novinarstvo na Univerzitetu Nevada, otkrila je kako ju je inspirisao pokret #MeToo protiv seksualnog nasilja.

"Ronaldo je uvek tvrdio da je događaj iz 2009. godine bio prirodan odnos," kazao je njegov advokat Piter Kristijansen.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve