LAJOVIĆ O PROBLEMU SA LEKOVIMA: Čist sam prvi put posle tri godine

LAJOVIĆ O PROBLEMU SA LEKOVIMA: Čist sam prvi put posle tri godine

EPA-EFE/NATASHA MORELLO AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT EDITORIAL USE ONLY EDITORIAL USE ONLY EDITORIAL USE ONLY


Dušan Lajović je u sjajnoj formi. Na krilima osvajanja ATP Kupa sa reprezentacijom Srbije, po prvi put u karijeri plasirao se u treće kolo Australijan Opena.

U intervjuu koji je dao za “atptour” pored priče o tenisu, ono što je najviše privuklo pažnju jeste priča o problemu koji je imao sa tabletama i Lajovićevo priznanje da je prvi put posle tri godine “čist”.

Kako je rekao 2017. godine je zbog problema sa leđima počeo sa dozom od 150 miligrama diklofenaka, međutim zbog pojačanih bolova u laktu i ramenu, počeo je da uzima lekove protiv bolova svaki dan – jedan posle doručka i drugi posle večere, oba po 75 miligra,a

Pošto te stvari znaju negativno da utiču na jteru, Lajović je redovno vadio krv i testirao se kako bi bio siguran da je s njim sve u redu.

“Mentalno je to izuzetno teško, zamislite da svakog dana morate da pijete određene lekove kako biste funkcionisali”, poručio je Lajović.

EPA-EFE/CRAIG GOLDING EDITORIAL USE ONLY AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

EPA-EFE/CRAIG GOLDING EDITORIAL USE ONLY AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

I sam priznaje da je imao veliku želju da prestane da konzumira diklofenak, ali kaže da je mislio da je to jednostavno način života profesionalnog sportiste, sve do novembra 2019. godine kada je prestao da koristi lekove protiv bolova.

Povezane vesti – INTERVJU ZORAN MOKA SLAVNIĆ: Sujeta je zaje*ana u sportu

Lajović od tada igra neuporedivo bolje, čak najbolje u svojoj karijeri.

“Ne koristim lekove po prvi put posle tri godine. Ovo je veliki uspeh za mene i voleo bih da tako i ostane. Imao sam ranije velikih problema sa ramenom, ali nikada u toj meri kao posle operacije i stvarno ne znam zašto. Jednostavno sam rekao sebi, ovako više ne može! Jer sam se osećao veoma loše zbog velikog broja otrovnih pilula u svom telu”iskren je bio Lajović.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar