Sport
26.04.2022. 10:17

Đorđo Kelini

Legenda rešila da kaže "dosta"

Đorđo Kelini
Izvor: ANSA / Roberto Bregani

Italijanski fudbaler Đorđo Kelini najavio je da će se povući iz reprezentacije u junu, posle prijateljske utakmice sa Argentinom na londonskom Vembliju.

Kelini je 2004. godine debitovao za reprezentaciju, odigrao je 116 utakmica i postigao osam golova. Sa "azurima" je osvojio Evropsko prvenstvo prošlog leta, bio je finalista tog takmičenja 2012, osvojio je treće mesto u Kupu konfederacija 2013. i treće mesto u Ligi nacija u sezoni 2020/2021.

Takođe, osvojio je i bronzanu olimpijsku medalju 2004. godine.

On je bio deo ekipe koja nije uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo koje će krajem godine biti održano u Kataru.

"Oprostiću se od državnog tima na Vembliju, gde sam doživeo vrhunac karijere osvajanjem Evropskog prvenstva", rekao je 37-godišnji Kelini za DAZN.
 

Kelini i Andrea Pirlo su peti u istoriji po broju odigranih utakmica za reprezentaciju. Ispred su Danijele de Rosi, Paolo Maldini, Fabio Kanavaro i Đanluiđi Bufon.

Đorđo Kelini
Izvor: ANSA / FILIPPO VENEZIA

Fudbaler Juventusa dodao je da nije odlučio da li će završiti karijeru.

"Moja ljubavna veza sa Juventusom se ne završava i nikada neće. Naravno, do kraja sezone ću proceniti situaciju, razgovarati sa porodicom o tome šta je najbolje. Hajde prvo da osvojimo četvrto mesto (u Seriji A) i da osvojimo Kup, a onda ću sesti sa moje dve porodice - kod kuće i u Juventusu, da vidimo šta je najbolje za sve nas", naveo je.
 

"Isto je bilo i prošlog leta, odvojio sam vreme za razmišljanje i nisam potpisao novi ugovor dok se nije završio Evropsko prvestvo. U mojim godinama, ne možete planirati dugoročno, ali to je prirodno, sve je u redu", rekao je Kjelini.

On je 2004. godine iz Livorna prešao u Juventus, sa kojim je od 2012. do 2020. godine osvojio devet uzastopnih šampionskih titula. Sa crno-belima je pet puta osvajao Kup, pet puta Superkup Italije, Seriju B, a u dva navrata je bio finalista Lige šampiona.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Luka Jović je veliki igrač, ali još veći čovek
Luka Jović

Humanitarna akcija

25.04.2022. 13:30

Luka Jović je veliki igrač, ali još veći čovek

Luka Jović je još jednom dokazao da je veliki čovek. Napadač Real Madrida donirao je za sada nepoznatu sumu novca organizaciji 28. jun za pomoć deci poginulih rudara u rudniku Soku.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve