Sport
06.07.2019. 12:28
R.E./Index.hr

LENARD KONAČNO PRELOMIO: Kako je "kandža" spasila ligu novog supertima

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Kaliforniju je sinoć, po lokalnom vremenu, zatresao snažan potres, a samo nekoliko sati kasnije s istog je područja stigla vest koja je prodrmala NBA ligu. Najiščekivanija odluka ovog leta konačno je objavljena - Kavai Lenard odlazi u LA Kliperse.

MVP nedavnog finala dugo je vagao hoće li ostati u Kanadi, u kojoj je imao sve što želi osim sunčanog vremena, ili se vratiti kući u Južnu Kaliforniju, u jedan od klubova iz Los Anđelesa. Na kraju je izbor pao na Kliperse, piše Index.hr.

Povezane vesti - NBA PIJACA: Bruklin stvorio super tim, Boston ima novu zvezdu

U Lejkersima bi se Lenard pridružio Lebron Džejmsu i Entoni Dejvisu i tako stvorio novu superekipu NBA lige. Da je ipak došlo do takvog raspleta i da je Lenard izabrao Lejkerse,  prvi put u istoriji zajedno bi zaigrala tri od najboljih pet igrača ere. Bili bi nepobedivi i sigurno glavni favoriti za osvajanje prstena. Međutim, nije to želeo  znajući kakvu su sliku u javnosti o sebi ostavili LeBron odlaskom u Majami 2010. kao Kevin Durent pridruživanjem Golden Stejtu 2016.

Ali nije želio biti jedina zvezda u klubu i verovatno bi završio u Lakersima da Klipersi nisu pristali na njegov zahtev: "Dovedite Pol Džordža i dolazim."

Kako javlja Adrian Vojnarovski sa ESPN-a, Lenard i Džordž su se sastali ove nedelje u Los Anđelesu. Nakon toga Džordž je morao da zatražiti trejd iz Oklahoma Sitija, a sa konačnom objavom odluke čekalo se sve do danas jer su Tanderi  pregovarali sa Klipersima o tome što će dobiti natrag. Na kraju su dobili jako mnogo - veterana Danila Galinarija, talentovanog plejmejkera Šalija Alexandera i niz pikova na draftu (četiri nezaštićena, jedan zaštićeni i pravo na dve zamene pikova).

Povezane vesti - NISU GA ZABORAVILI: Golden Stejt povukao iz upotrebe Durentov dres

Nikad se u istoriji nije dogodilo da je igrač koji je osvojio prsten i titulu MVP-a finala napustio ekipu samo nekoliko nedelja kasnije. Lenardova odluka ima velike posledice za celu NBA ligu, koja je odjedanput dobila novog ozbiljnog kandidata za prsten.

Uticaj na celu ligu

Njegova odluka donela je dodatnu ravnopravnost u ligi i sledeće sezone ćemo imati priliku da gledamo izuzetno zanimljivu NBA sezonu u kojoj nijedna ekipa neće posebno odskakati. Lejkersi, Bruklin Netsi, Golden Stejt, Klipersi, Boston Seltiksi, Hjuston, Milvoki sve su to ekipe koje u svojim redovima imaju izvanredne igrače ali koje su manje-više izjednačene.

Njegova odluka da predje u redove Klipersa pogodila je nekoliko klubova:

LA Klipersi

"Druga" ekipa iz LA-a nikad nije igrala u finalu NBA lige, a priključivanjem Lenarda i Džordža to više i nije tako nemoguče. Istina je, Klipersi su žrtvovali budućnost kluba, izgubili mnogo pikova, ali će naredne četiri sezone konstantno biti kandidati za osvajanje NBA titule.

LA Lejkersi

Lebron ipak nije uspeo da okupi novi "veliku trojku", odnosno moraće da se zadovolji Kuzmom kao njenim trećim članom. Sa Lenardom bi se Lejkersi verovatno prošetali do titule, ili barem do finala, a ovako će samo biti jedan od kandidata.

Oklahoma 

Od odlaska Durenta u Golden Stejt, Vesbruk je svake godine imao tripl-dabl prosek, a sad kad je ostao i bez Pol Džordža, mogli bismo od njega videti nezamislive brojke. Ali ni s Džordžom Oklahoma nije bila ozbiljna pretnja na Zapadu pa je sad vrlo upitno hoće li uopće u doigravanje.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
09.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve