Sport
01.07.2019. 14:07
R.E.

NBA PIJACA: Bruklin stvorio super tim, Boston ima novu zvezdu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Noć koja je za nama izazvala je prave tektonske poremećaje u NBA ligi i dovela do toga da se odnos snaga u najjačoj ligi na svetu znatno promeni. Naime, u noći između nedelje i ponedeljka počeo je period u kojem igrači bez ugovora mogu dogovoriti uslove sa novim franšizama.

Sve oči su bile uprte u Twitter nalog Adriana Vojnarovskog koji je iz minuta u minut donosio vesti o najnovijim promenama u NBA ligi.

Povezane vesti - FENOMEN DONČIĆ: Dečak koji je osvojio gotovo sve

Ekipa koja je izazvala najviše rekacija jeste Bruklin koji će naredne sezone imati super tim predvođen Durentom, Irvingom i DeAndre Džordanom. Kevin Durent je potpisao četvorogodišnji ugovor vredan 164 miliona dolara, dok će Irving za četriri godine zaraditi 141 milion. Obojica su se odrekli maksimalne zarade kako bi im se u ekipi predružio iskusni centar koji će za četiri godine zaraditi 40 miliona.


View this post on Instagram

News on the Nets.

A post shared by Adrian Wojnarowski (@wojespn) on Jun 30, 2019 at 7:05pm PDT

Nema sumnje da će Bruklin narednih sezona biti glavni favorit za osvajanje prstena i ekipa koju će ljubitelji NBA rado gledati. Da bi doveli ove momke, Netsi su morali nešto i da daju, odnosno da se odrekne Dianđela Rasela koji je otišao put San Franciska, odnosno u Golden Stejt gde je potpisao četvorogodišnji ugovor vredan 117 miliona dolara.

Čini se da su obe ekipe izašle kao pobednici, Netsi su oslobodili kasu za dovođenje Irvinga, a ratnici su nadoknadili odlazak Durenta.

Povezane vesti - PRIČA O "ISTINI": Pol Pirs, nada za sve problematične klince

Ništa manje uzbudljivo nije bilo ni u Bostonu. Iako su ostali bez Irvinga dobili su sjajnog Kemba Vokera. Voker će za četiri godine zaraditi 141 milion dolara i naredne sezone će predstavljati udarnu iglu u napadau zelenih.

Pored ovih uradnih transfera sredine su promenili i Derik Rouz i Džimi Batler. Najmlađi MVP lige postao je član Detroit Pistonsa, dok je Batler pojačao Majami.

Vredno spomena je i da su Milvoki Baksi produžili ugovor sa Midltonom koji će za pet godina zaraditi 178 miliona evra, ali i sa Bruk Lopezom koji je potpisao četvorogodišnji ugovor vredan 52 miliona dolara.

Aktivna je bila i FIladelfija koja je ostala bez Redika koji je potpisao dvogodišnji ugovor sa Pelikanima vredan 26,5 miliona, ali je njegov odlazak omogućio ekipi da ponude Herisu maksimalan ugovor u visini od 180 miliona evra na pet godina. U redove Filadelfije došao je dojučerašnji centar Bostona Ala Horforda.

Najbitnije promene su se dogodile, ali nas u narednom periodu očekuje još iznenađenja.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
15°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve