Sport
26.10.2022. 08:50
Beta

Fudbal

Liga šampiona: Autogol i poništeni pogodak

fudbal, sudija
Izvor: Shutterstock

Fudbaleri Benfike plasirali su se u osminu finala Lige šampiona, pošto su u Lisabonu pobedili Juventus sa 4:3, u utakmici petog kola Grupe H.

 

Benfiku je u vođstvo doveo Antonio Silva u 17. minutu. Centaršut je uputio Enco Fernandes, a Silva je bio najviši u skoku. Gosti četiri minuta kasnije dolaze do izjednačenja, posle kornera. Najbolji u skoku bio je Danilo, nakon čega lopta dolazi do srpskog igrača Dušana Vlahovića.

Vlahovićev udarac brani golman Benfike Odiseas Vlahodimos, ali srpski fudbaler dolazi do odbijene lopte, posle čega se u strelce upisuje Mojze Kin. Gol je prvobitno poništen, ali je posle reakcije VAR sobe srpski sudija Srdjan Jovanović pokazao na centar.

U 26. minutu u kaznenom prostoru gostiju rukom je igrao Huan Kvardado, da bi dva minuta kasnije precizan sa penala bio Žoao Mario. Treći gol za portugalski tim petom postiže Rafa Silva u 35. minutu. To je ujedno prvi put da je Juventus u Ligi šampiona primio tri gola u prvom poluvremenu. Rafa Silva je drugi gol na meču postigao u 50. minutu, nakon što je izašao sam pred golmana gostiju.

Juventus je do kraja uspeo da ublaži poraz golovima Arkadijuša Milika u 77. i Vestona Mekenija u 79. minutu.

Pari Sen Žermen je do osmine finala došao pobedom na svom terenu protiv Makabija iz Haife sa 7:2.

Prvi gol na meču postiže Lionel Mesi u 19. minutu, pošto mu je u kaznenom prostoru loptu odložio Kilijan Mbape. Mbape se u strelce upisuje u 32. minutu, posle akcije sa Nejmarom, a tri minuta kasnije gol postiže i brazilski napadač. On je iskoristio odličnu asistenciju Mesija, izašao sam pred golmana Džoša Koena i lako ga savladao.

Rezultat je u 38. minutu smanjio Abdulaje Sek, koji je glavom postigao gol posle slobodnog udarca. Mesi je svoj drugi gol na meču postigao u 44. minutu, nakon preciznog udarca sa distance. Argentinac je tako postigao rekordni 23. gol van kaznenog prostora u Ligi šampiona.

Sek je glavom u 50. minutu postigao drugi gol za izraelski klub, a Mbape posle asistencije Ašrafa Hakimija u 64. minutu postiže peti gol za PSŽ. Autogol tri minuta kasnije postiže igrač Makabija Šon Goldberg, dok je konačan rezultat postavio Karlos Soler u 84. minutu.

PSŽ i Benfika imaju po 11 bodova na vodeće dve pozicije, treći je Juventus sa tri, a isti učinak ima i poslednji Makabi.

U poslednjem kolu PSŽ gostuje Juventusu, a Benfika gostuje Makabiju.

 

Fudbaleri Čelsija pobedili su u gostima ekipu Salcburga sa 2:1, u utakmici petog kola Grupe E Lige šampiona i tako obezbedili plasman u osminu finala ovog takmičenja.

Čelsi je upisao treću pobedu i prvi je na tabeli sa deset bodova, dok je Salcburg drugi sa četiri boda manje. Ekipa Čelsija je bila bolji rival u prvom poluvremenu posle kojeg je imala gol prednosti zahvaljujući pogotku Matea Kovačića sa ivice kaznenog prostora u 23. minutu.

Na samom početku drugog poluvremena, u 49. minutu, domaći tim je izjednačio. Maksimilijan Veber je poslao precizan centaršut u šestnaesterac, a Čikvubuike Adamu je prihvatio loptu i sa desetak metara je poslao u mrežu.

Čelsi je do nove prednosti stigao u 64. minutu kada je Kristijan Pulišić proigrao Kaja Haverca, a on sjajnim udarcem sa 18 metara savladao golmana Filipa Kena.

Fudbaleri Sevilje zabeležili su prvu pobedu u Grupi G, pošto su na svom terenu slavili protiv Kopenhagena sa 3:0.

Sevilja je povela u 61. minutu golom Jusefa En-Nesirija, na 2:0 je povisio Isko u 88, a konačan rezultat postavio je Gonsalo Montijel u 92. minutu. Sevilja je treća na tabeli sa pet bodova, dok je Kopenhagen četvrti sa dva osvojena boda i bez postignutog gola na pet mečeva.

Fudbaleri Milana pobedili su u Zagrebu ekipu Dinama sa ubedljivih 4:0, u utakmici Grupe E Lige šampiona.

Kolo pre kraja grupne faze takmičenja, Milan je drugi na tabeli sa sedam bodova, dok je Dinamo na poslednjem mestu sa četiri osvojena boda i blizu je ispadanja iz Evrope. Milan je na Maksimiru poveo u 39. minutu kada je Mateo Gabija glavom pogodio mrežu domaće ekipe, a posle slobodnog udarca koji je izveo Sandro Tonali.

Posle četiri minuta igre u nastavku na semaforu je pisalo 0:2, a strelac je bio Rafael Leao koji je savladao Dominika Livakovića posle solo prodora, da bi u 59. minutu Olivije Žiru bio siguran sa penala. Ubedljivu pobedu italijanskog tima je u 69. minutu autogolom potvrdio Robert Ljubičić.

 

Fudbaleri Lajpciga pobedili su na svom terenu ekipu Real Madrida sa 3:2, a španski tim je uprkos porazu u meču petog kola Grupe F osigurao plasman u osminu finala Lige šampiona.

Lajpcig je do prednosti došao u 13. minutu, kada se u strelce upisao hrvatski fudbaler Joško Gvardiol. Posle kornera udarac glavom je uputio Andre Silva, a odbranu upisuje Tibo Kurtoa. Ipak do odbijene lopte dolazi Gvardiol, koji glavom postiže gol.

Pet minuta kasnije rezultat povećava Kristofer Nkunku, nakon što je lopta udarila u prečku i ušla u gol. Aktuelni prvaci Evrope su u 44. minutu smanjili preko Vinisijusa Žuniora. Brazilski napadač je iskoristio asistenciju Marka Asensija i glavom se upisao u strelce.

Lajpcig je do kraja duela došao i do trećeg gola preko Tima Vernera u 81. minutu. Golu je prethodio prodor Mohameda Simakana, koji je zatim zabeležio asistenciju.

U četvrtom minutu nadoknade konačan rezultat postavlja Rodrigo golom sa "bele tačke".

Seltik i Šahtjor iz Donjecka odigrali su u Glazgovu nerešeno 1:1.

Posle odbijene lopte u šesnaestercu gostiju u 34. minutu gol postiže Jorgos Jakumakis, da bi bod ukrajinskom timu doneo Mihail Mudrik preciznim udarcem iz daljine u 58. minutu.

Real Madrid je prvi na tabeli Grupe F sa 10 bodova, Lajpcig je drugi sa devet, Šahtjor ima šest, dok je Seltik sa dva boda ostao bez šanse za plasman u nokaut fazu Lige Evropa.

Španski klub u poslednjem kolu dočekuje Seltik, dok Šahtjor i Lajpcig u Varšavi igraju direktan meč za plasman u osminu finala.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ugovor veka - Mbapeu 630 miliona evra!
kilijan mbape

Ugovor bez presedana

24.10.2022. 13:14

Ugovor veka - Mbapeu 630 miliona evra!

Ugovor fudbalera Pari Sen Žermena Kilijana Mbapea, koji je produžen uz veliku pompu u maju, ugovor je "bez presedana" i vredi 630 miliona evra bruto za tri godine, objavio je francuski dnevnik "Le Parisien".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve