Sport
15.09.2022. 09:23
Beta

Fudbal

Liga šampiona: Rezultati

1
Izvor: Beta / AP / Manu Fernandez

Fudbaleri Real Madrida pobedili su u sredu na svom terenu ekipu Lajpciga sa 2:0, u utakmici drugog kola Grupe F Lige šampiona.

Real je upisao i drugu pobedu i prvi je na tabeli sa šest bodova, dok je Lajpcig i dalje bez bodova.

Sve do 80. minuta nije bilo golova, a tada je prvo Federiko Valverde doneo vođstvo Realu, da bi pobedu domaćeg tima sjajnim golom potvrdio Marko Asensio u 91. minutu.

Ranije u sredu su Šahtjor i Seltik odigrali nerešeno 1:1.

Real Madrid će u narednom kolu dočekati Šahtjor, dok će Lajpcig dočekati Seltik.

1
Izvor: Beta / AP / Manu Fernandez

Fudbaleri Napolija slavili su u Glazgovu protiv Rendžersa sa 3:0, u meču drugog kola Grupe A i tako upisali i drugu pobedu.

Ni na ovom meču nije bilo golova u prvom poluvremenu, ali je drugo počelo sa uzbuđenjima.

Prvo je Džejms Sands dobio drugi žuti karton u 55. minutu i skrivio penal. Udarac Pjotra Zelinskog je odbranio golman Rendžersa, ali je Mateo Politano natrčao na odbijenu loptu i poslao je u mrežu.

Međutim, taj gol je poništen pošto je Politano pre vremena ušao u kazneni prostor. Sudija je ponovio penal, ponovo je šutirao Zelinski i ponovo je Alan Mekgregor odbranio.

Napoli je ipak u 68. minutu stigao do vođstva kada je novi penal sigurno izveo Politano. U finišu meča, italijanski tim je potvrdio pobedu golovima Đakoma Raspadorija i Tangija Ndombelea.

U prvom meču ove grupe, Liverpul je pobedio Ajaks sa 2:1.

Napoli će u narednom kolu gostovati Ajaksu, dok će Rendžers u goste Liverpulu.

U drugom kolu Grupe E, Čelsi i Salcburg su odigrali nerešeno 1:1. Domaći tim je poveo u 48. minutu pogotkom Rahima Sterlinga, a izjednačenje i bod Salcburgu doneo je Noa Okafor u 75. minutu.

Posle poraza u prvom kolu, Čelsi je upisao prvi bod u novoj sezoni Lige šampiona, dok je Salcburg stigao do drugog boda.

U utakmici drugog kola Grupe G, fudbaleri Mančester sitija pobedili su u sredu na svom terenu posle preokreta Borusiju iz Dortmunda sa 2:1.

Borusija Dortmund je povela golom koji je postigao Džud Belingem u 56. minutu na asistenciju Marka Rojsa. Domaći su u završnici utakmice, u razmaku od četiri minuta, postigli dva gola i pobedili. Džon Stons izjednačio je u 80. minutu, a pobedonosni gol postigao je Erling Haland u 84. minutu.

U utakmici drugog kola Grupe H, fudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su u Haifi domaći Makabi sa 3:1.

Makabi je poveo u 24. minutu golom Tjarona Čerija, koji je dobro reagovao posle dobrog centaršuta Doleva Haziza na peterac.

Pariska ekipa izjednačila je golom Lionela Mesija u 37. minutu, nakon što mu je asistirao Kilijan Mbape. Mbape je postigao drugi gol u 69. minutu, na dodavanje Mesija, a konačan rezultat postavio je Nejmar pogotkom u 88. minutu kada ga je uposlio Marko Verati.

U drugoj utakmici u toj grupi Benfika je u Torinu pobedila Juventus sa 2:1.

Ranije u sredu, Milan je na svom terenu slavio protiv zagrebačkog Dinama sa 3:1.

Čelsi će u trećem kolu, koje je na programu 5. oktobra, dočekati Milan, dok će Salcburg ugostiti Dinamo.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Leti perje oko "orlovog gnezda“
Crvena zvezda

Nacionalni stadion

11.09.2022. 20:00

Leti perje oko "orlovog gnezda“

Srbija se opet deli. Ovog puta kamen spoticanja je nacionalni fudbalski stadion. Jedni su za, drugi protiv. Tu su i pitanja da li Beogradu pored dva velika stadiona treba i treći. Zatim koliko će se taj u planovima multifunkcionalni objekat koristiti i da li je zbog nekoliko utakmica reprezentacije na godišnjem nivou uopšte isplativ. Na kraju, ako se i izgradi, koliko će državu i građane Srbije koštati njegovo održavanje.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve