Sport
08.09.2022. 09:03
Beta

Fudbal

Liga šampiona: Rezultati

fudbal
Izvor: Shutterstock

Fudbaleri Totenhema pobedili su na svom terenu Olimpik iz Marseja sa 2:0, u utakmici prvog kola Grupe D Lige šampiona. Oba pogotka za Totenhem postigao je Rišarlison, u 76. i 81. minutu.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, a drugo poluvreme nije dobro počelo za francuski tim pošto je posle samo dva minuta ostao sa igračem manje na terenu jer je Šansel Mbemba dobio crveni karton.

Rezultat se nije menjao sve do 76. minuta kada je Rišarlison prvi put savladao golmana Marseja. On je iskoristio dobar centaršut Ivana Perišića i glavom poslao loptu u mrežu gostujućeg tima. Samo pet minuta kasnije je isti igrač na gotovo identičan način povisio na 2:0, s tim da je ovog puta centrirao Pjer-Emil Hojbjerg.

U prvom meču ove grupe, Sporting je u gostima bio bolji od Ajntrahta sa 3:0. U drugom kolu, 13. septembra, Sporting će dočekati Totenhem, a Ajntraht će u Francuskoj igrati protiv Olimpika.

Fudbaleri Briža pobedili su na svom terenu Bajer iz Leverkuzena sa 1:0, u utakmici prvog kola Grupe B u Ligi šampiona. Jedini gol postignut je u 42. minutu, kada je posle kornera najbolji u skoku bio Abakar Sila.

U drugoj utakmici u toj grupi Atletiko je na svom terenu u Madridu pobedio Porto sa 2:1, a sva tri gola postignuta su u nadoknadi vremena.

U sledećem kolu, 13. septembra, Bajer će u Leverkuzenu igrati protiv Atletika, a Porto će dočekati Briž.

Fudbaleri Barselone pobedili su na svom terenu Viktoriju iz Plzenja sa 5:1, u utakmici prvog kola Grupe C.

U drugoj utakmici u toj grupi, Bajern iz Minhena pobedio je u Milanu Inter sa 2:0.

Bajern je poveo u 25. minutu golom Leroja Sanea. On je posle dobre asistencije Džošue Kimiha dobro primio loptu, ušao u kazneni prostor, obišao golmana Andrea Onanu i lako pogodio. Nemačka ekipa udvostručila je prednost u 66. minutu autogolom koji je postigao Danilo Dambrozio, posle šuta Sanea, a kome su prethodila dobra  dodavanja saigrača.
 

U sledećem kolu, 13. septembra, Barselona će igrati u Minhenu protiv Bajerna, a Viktorija će dočekati Inter u Plzenju.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vujadin Savić novi član stručnog štaba Zvezde
Crvena zvezda

Bivši fudbaler

07.09.2022. 14:30

Vujadin Savić novi član stručnog štaba Zvezde

Bivši fudbaler Crvene zvezde Vujadin Savić novi je član stručnog štaba trenera crveno-belih Miloša Milojevića, potvrdio je klub.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
23°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve