Sport
11.04.2023. 10:04
R.E.

A igrali su zajedno...

Loš momak NBA otkrio zašto ne bi voleo da Jokić bude MVP

Nikola Jokić
Izvor: EPA / WILL OLIVER

U NBA ne prestaje da se priča o tome ko će biti ovosezonski MVP. Iako je Nikola Jokić do nedavno bio prvi favorit, situacija je takva da je ovoj individualnoj nagradi trenutno bliži Džoel Embid.

Demarkus Kazins je stao u red onih koji smatraju da Jokić ne zaslužuje da bude ovogodišnji MVP. Kao objašnjenje Kazins je naveo da bi, u slučaju osvajanja treće uzastopne MVP nagrade, o Jokiću počelo da se priča kao o jednom od najvećih svih vremena. 

"Nisam okej sa tim da Jokić bude trostruki uzastopni MVP, jer bi onda počela priča o tome da je najbolji svih vremena i svi možemo da se složimo da nije. Ne kažem da ne može da bude ili da ne zaslužuje više u budućnosti, ali u ovom trenutku ne mogu to da kažem. Nije ništa osvojio, nije igrao u finalu", rekao je Kazins.
 

"Pričamo o tome, Jokić je najbolji centar svih vremena. Da kažemo da je ispred Šekila O’Nila, Tima Dankana, Hakima Olajdžuvona, Vilta Čembrlena, to je zaista teško reći. Videli smo šta su svi oni uradili. Da li možemo da sedimo i da kažemo da Jokić nije samo najbolji centar, već da je najbolji ikada sa tri MVP titule? Ne osećam se komforno da to izgovorim", rekao je Kazins.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Srpsko čudovište": Kako je Nikola Jokić dao novu dimenziju NBA ligi
Nikola Jokić 20.3.2023.

Srbin koji menja pravila

20.03.2023. 15:51

"Srpsko čudovište": Kako je Nikola Jokić dao novu dimenziju NBA ligi

Kad košarkaški svet priča i piše o Nikoli Jokiću, koriste se isključivo birane reči. Sve druge koje to nisu, misli se na reči, neprimerene su naprosto zato jer verodostojno ne opisuju magiju košarkaša koji NBA terenima unazad nekoliko sezona gospodari veštinom, snagom, suptilnošću i intelektom. Dakle, neverovatnim osobinama uramljenim u okvir suvog talenta.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
11.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve