Sport
06.02.2023. 13:55
Beta

Optužbe Premijer lige

Mančester siti kršio pravila

Mančester Siti
Izvor: Shutterstock

Premijer liga je optužila fudbalski klub Mančester siti za niz slučajeva kršenja finansijskih pravila.

Optužbe se odnose na prihode, pojedinosti s platama trenera i igrača, propise Evropske fudbalske unije (UEFA), profitabilnost i održivost, i na saradnju tokom istrage.

Premijer liga je istragu otvorila u martu 2019. godine, a optužnica se odnosi na svaku sezonu od septembra 2009. godine do sezone 2017/18.

Iz uprave tog takmičenja su dodali da je optužnica prosleđena komisiji, kako nalažu pravila Premijer lige.

"Komisije su nezavisne od Premijer lige i od klubova. Članove komisije će imenovati nezavisni predsednik sudskog veća Premijer lige, u skladu sa pravilima Premijer lige. Postupak pred komisijom će u skladu sa pravilom W.82, biti poverljiv u četiri oka. Prema pravilu W.82.2, konačna odluka komisije biće objavljena na sajtu Premijer lige", navodi se u saopštenju, preneo je Skaj.

Predstavnici fudbalskog kluba Mančester siti saopštili su da su iznenađeni optužbama Premijer lige o navodnom kršenju finansijskih pravila.

"Mančester siti je iznenađen objavljivanjem navodnog kršenja pravila Premijer lige, posebno s obzirom na veliki angažman i veliku količinu detaljnih materijala koje je Premijer liga dobila", navodi dvostruki uzastopni prvak Engleske.

Siti je zbog kršenja finansijskih pravila 2020. godine bio suspendovan na dve godine iz evropskih takmičenja, ali je tu odluku poništio Sud za sportsku arbitražu (CAS).

Klub iz Mančestera je dvostruki uzastopni prvak Engleske, a ove sezone posle 21. kola zaostaje pet bodova za vodećim Arsenalom, uz utakmicu više.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
15°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve