Sport
05.11.2021. 10:48
R.E.

Bravo!

Medalja za Srbiju posle 26 godina! Vladimir Mirončikov osvojio bronzu

Vladimir Mirončikov, 5. 11. 2021.
Izvor: MINISTARSTVO OMLADINE I SPORTA / STAKA RADOVI

Bokserski reprezentativac Vladimir Mirončikov osvojio je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u boksu, koje se održava u Beogradu od 24. 10. do 6. 11.

"Svetska bronza za Srbiju! Vladimir Mirončikov je nakon skoro tri decenije osvojio medalju za Srbiju u boksu! Hvala, Vladimire, na povratku srpskog boksa na svetsko postolje! Čestitke tebi, tvom stručnom štabu i Bokserskom savezu Srbije”, navodi se u čestitki ministra omladine i sporta Vanje Udovičić. 

Mirončikov je poražen u polufinalu Svetskog prvenstva u Beogradu, u kategoriji do 80 kg, od Amerikanca Robija Gonzalesa rezultatom 3:2.

Mirončikov je plasmanom u polufinale obezbedio bronzanu medalju, prvu za Srbiju na velikim takmičenjima posle 26 godina.

Ujedno, pripada mu i novčana nagrada od 25.000 dolara.

"Ponosan sam, medalja za Srbiju je tu, od subote će sijati na mojim grudima za celu Srbiju. Želeo sam zlato, borio se do poslednjih atoma snage, ali jednostavno viša sila je odlučila drugacije. Nastavljamo dalje, sledeće godine je Evropsko prvenstvo, gde cu svim snagama jurišati na pobednički presto. Cilj koji sam sebi zacrtao su Olimpijske igre u Parizu 2024, zlato oko vrata i srpska himna. Radiću na tome svaki dan, verujem da ću ostvariti taj san", rekao je Mirončikov, a preneo Bokserski savez.

Mirončikovu će medalja, prva za srpski boks na velikim takmičenjima posle 26 godina, biti uručena u subotu uveče posle finala u kategoriji do 80 kilograma.

 
 
 
 
 
 
 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Borovčanin objasnio zašto nema boksera sa Kosova
boks

Svetsko prvenstv u boksu

25.10.2021. 16:12

Borovčanin objasnio zašto nema boksera sa Kosova

Predsednik Bokserskog saveza Srbije (BS S) Nenad Borovčanin izjavio je da se kosovski bokseri nisu ni prijavili za takmičenje na Svetskom prvenstvu u Beogradu i odbacio navode o zabrani njihovog ulaska u centralnu Srbiju, kao pokušaje "politizovanja sporta, zloupotrebe i manipulacije".
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve