Sport
25.10.2021. 16:12
Tanjug

Svetsko prvenstv u boksu

Borovčanin objasnio zašto nema boksera sa Kosova

boks
Izvor: Shutterstock

Predsednik Bokserskog saveza Srbije (BS S) Nenad Borovčanin izjavio je da se kosovski bokseri nisu ni prijavili za takmičenje na Svetskom prvenstvu u Beogradu i odbacio navode o zabrani njihovog ulaska u centralnu Srbiju, kao pokušaje "politizovanja sporta, zloupotrebe i manipulacije".

"Tome u sportu nema mesta", rekao je Borovčanin Tanjugu.

On je naglasio da takmičari sa Kosova nisu na spisku učesnika Svetskog prvenstva.

“Kosovo nije na spisku, učestvuju bokseri iz 103 države, tu Kosova nema, niti njihovih boksera. Nema ih zvanično na listi", naveo je Borovčanin.

Borovčanin je naglasio da je izuzetno ponosan što je Srbija ove godine domaćin Svetskog prvenstva.

"Pokazali smo da su Beograd i Srbija jaki, da možemo da pošaljemo pozitivnu sliku u svet. Nisu to samo dogadaji, gradi se infrastruktura, dobićemo trening centar. Ovo je tek početak razvoja sporta u Srbiji”, rekao je Borovčanin.

On je otklonio i dilemu oko medalja objasnivši da su medalje sa mapom Srbije bez Kosova koje su se pojavile na društvenim mrežama, fotomontaža i da su medalje originalne, od čistog zlata i srebra, sa mapom Srbije i da su finansirane od donacija.

Mnistarstvo spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija prethodno je objavilo tvrdnje da je kosovski bokserski tim nezakonito sprečen da uđe u centralni deo Srbije.

Prištinska Koha Ditore objavila je da je od kosovske delegacije traženo je da dresove sa kosovskim obeležjima ostavi na administrativnom prelazu, što čelnici kosovske delegacije nisu prihvatili.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Svetsko prvenstvo u boksu: Kosovskim bokserima uskraćen dolazak
boks

"Tražimo rešenje"

24.10.2021. 00:18

Svetsko prvenstvo u boksu: Kosovskim bokserima uskraćen dolazak

Kosovskim bokserima, koji je trebalo da učestvuju na šampionatu sveta, uskraćen je dolazak u Beograd sa obeležjima, a iz Svetske bokserske federacije (AIBA) ističu da se traži adekvatno rešenje.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
15°C
29.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve