Sport
26.08.2019. 12:10
R.E./Tanjug/Foto:AP

MIHAJLOVIĆEV POVRATAK DOBAR ZNAK: "Ispunio je prvo obećanje"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Povratak srpskog trenera Siniše Mihajlović na teren, u meču Verone i Bolonje (1:1), u trenutku kada se leči od leukemije, dobar je znak na putu ka oporavku, ali je u ovoj situaciji neophodan veliki oprez, smatra poznati italijanski doktor Sante Tura.

Tura, bivši direktor Instituta u Bolonji gde se leči Mihajlović, kaže da je Srbin pokazao snagu što je otputovao u 145 kilometara udaljeni grad kako bi vodio svoje igrače na startu Serije A.

"Činjenica da su mu doktori dali dozvolu znači da postoji pozitivan odgovor organizma. Jasno je da će, kao i svaki pacijent koji je napustio bolnicu, morati da poštuje određe stvari. Biće praćeno sve", rekao je Tura, a prenosi Medijaset.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Filippo Venezia/ANSA via AP

Povezane vesti - Zbog Mihajlovićeve bolesti Serija A promenila pravilo

Tura dodaje da bolest i dalje mora da se drži pod kontrolom.

"Sigurno je da u ovom stanju mora da prođe barem još jedan tok lečenja i zato sledi hospitalizacija, odnosno verovatno je rešenje transplatacija koštane srži. Medicina je napredovala ovih godina, lako je naći donora, jer je dovoljno 50 odsto kompatibilnosti", poručio je on.

Kako su preneli italijanski mediji, Mihajlovićev dolazak u Veronu iznenadio je fudbalere Bolonje kako bi im ispunio obećanje, dato pre 40 dana kada je krenuo sa lečenjem.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Filippo Venezia/ANSA via AP

"Obećao sam da ću biti sa vama. I ovde sam. Za neke sam budala što sam izašao iz bolnice. Ipak, želeo sam da budem ovde", rekao je Mihajlović i izazvao suze kod svojih izrabranika, a prenosi Gazeta delo Sport.

Izjava legendarnog Srbina govori da je na svoju ruku, odnosno protiv saveta doktora, odlučio da napusti bolnicu i ispuni obećanje - prvo, jer je glavno ono da će na kraju pobediti bolest.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
17°C
28.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve