Sport
03.11.2021. 16:48
Tanjug

Cenić i Radović

Mladi rukometaši o tome kako su prihvaćeni u nacionalnom timu

rukomet
Izvor: Shutterstock

Mladi rukometaši Danilo Radović i Aleksandar Cenić izjavili su da su odlično prihavećeni u nacionalnom timu i da je atmosfera odlična.

Seniorskoj reprezentaciji Srbije u Staroj Pazovi u novembarskoj EHF nedelji nacionalnih timova oni su se prvi put pridružili, pošto su naknadno pozvani na pripreme posle izostanka Petra Ðorđića i Jovice Nikolića.

"Okupili smo se u bazi ove nedelje da uradimo par treninga. Ovo je moje prvo okupljanje sa seniorskom reprezentacijom i stvarno se dobro osećam. Treninzi su odlični i ekipa me je odlično prihvatila. Rad na ovim pripremama je dosta ozbiljniji generalno u odnosu na rad u klubovima, ali tako i treba da bude u reprezentaciji. Treniramo, radimo video analize, atmosfera je vrhunska, svi su pozitivni, svi se druže i zabavljaju i svima je drago što su ovde", rekao je Radović za sajt RSS.

"Ovakva atmosfera je veoma važna jer Evropsko prvenstvo će uskoro i svi treba da se što bolje pripreme i da se ode tamo sa ozbiljnim ciljevima", dodao je Radović.

Cenić ističe da mu je veliko zadovoljstvo što je dobio priliku da radi sa seniorskim timom.

"Ja sam u početku bio na širem spisku, ali zadnjem trenutku sam dobio poziv zbog povrede Jovice Nikolića i čast mi je da budem ovde sa ekipom. Atmosfera je odlična, odlično su me svi prihvatili, kako treneri, tako i igrači i sve je za sada u najboljem redu, rekao je Cenić i dodao:

"Ovakav sistem rada mi nije nepoznat, sličan je sistemu iz kluba, tako da mi to odgovara i lako sam se uklopio. Atmosfera je fenomenalna, prihvatili su me bolje nego što sam očekivao, tako da sam prezadovoljan", zaključio je Cenić.

Izabranici selektora Tonija Ðerone odigraće dve kontrolne utakmice protiv selekcije Slovačke 5. i 6. novembara, kako bi proverili trenutnu formu i kako bi se što bolje se uigrali za Evropsko prvenstvo koje ih očekuje u januaru naredne godine.

EURO 2022 održava se u Mađarskoj i Slovačkoj od 13. do 30. januara 2022. godine, a reprezentacija Srbije će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi C u Segedinu sa selekcijama Hrvatske, Francuske i Ukrajine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zvezdina meč lopta za proleće u Evropi (ANKETA)
Crvena Zvezda

Mitjiland...

03.11.2021. 15:16

Zvezdina meč lopta za proleće u Evropi (ANKETA)

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju Mitjiland iz Danske u četvrtom kolu grupe F Lige Evrope. Meč se igra u četvrtak od 21 čas, uz direktan
 prenos na Prvom programu RTS-a. Komentator meča biće Nemanja Matić.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
14°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve