Sport
25.12.2019. 17:54
R. E. / Index. hr

"MRZIM TO": Entoni Džošua verovatno ostaje bez jednog pojasa

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Entoni Džošua u 2020. godini verojatno će ostati bez jednog od svoja četiri pojasa prvaka. Razlog je taj što i WBO i IBF traže da se britanski bokser u sledećih šest meseci bori s njihovim izazivačima, a on to ne može da prihvati.

"Čuli smo se s obe organizacije. I jedni i drugi tvrde da su sledeći. Ko je?! Postoji valjda neki sistem rotacija, frustrirajuće je znati da ćemo morati verovatno da se odreknemo jednog pojasa", rekao je Džošuin menadžer Edi Hearn, prenosi Index. hr.

Povezane vesti - "STRAH JE BOL KOJI NAPUŠTA TELO" Kličko: Neuspeh je magija

Razočaran je i Joshua.

"Mrzim to! Jako je teško skupiti sve te pojaseve i onda na takav način ostanete bez jednog... Međutim, i da mi uzmu pojas, znam da ću ga vratiti."

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/Hassan Ammar

Nagađa se da će se Džošua odreći WBO pojasa jer bi tako otvorio priliku Hearnovim bokserima Usyku i Parkeru da se bore za njega. Kada bi se odrekao IBF-ovog, daleko teže bi ga vratio jer bi o svemu morao pregovarati s Pulevom, najbolje rangiranim bokserom u toj organizaciji. Jedan od razloga zašto će Džošua verovatno izabrati Puleva za sledećeg protivnika je i taj što Britanac smatra da mu je on lakši protivnik od Usyka.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve