Život
23.09.2019. 18:19
BBC / R. E.

"STRAH JE BOL KOJI NAPUŠTA TELO" Kličko: Neuspeh je magija

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Vladimir Kličko je dvostruki bokserski prvak u teškoj kategoriji i neko ko je sa svojim starijim bratom Vitalijem dominirao celu jednu eru u teškoj kategoriji. Iako je veliki pobednik, Vladimir Kličko kaže da neuspeh može biti "magičan" i "veliki". On je u svom razgovoru za BBC podelio nekoliko lekcija koje je naučio iz neuspeha koji je doživeo pred milionima.

Taj osećaj je spoznao upravo doživevši poraz od Entonija Džošue, u borbi za titulu u meču koji se ispostavio kao njegov poslednji u profesionalnoj karijeri.

"Neuspeh je magija. Dobro je da se doživi. Doživeo sam to iskustvo, koje je ravno čudu i nečemu neverovatnom, upravo kada sam izgubio borbu za titulu od Entoni Džošue u mojoj poslednjoj borbi u profesionalnoj karijeri. Mnogo je pritiska sa kojim se suočavate dok hodate ka ringu. Mentalnog pritiska. Gleda vas oko 90.000 ljudi na stadionu i milioni onih koji su ispred malih ekrana.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

 

Kada sam u ringu ne postoji ništa što bi moglo da me zaustavi da gledam u oči protivnika. Ne čujem ništa, ne vidim ništa ostim lica mog protivnika. Zno sam da ukoliko na trenutak izgubim fokus, makar jednim treptajem oka, biću nokautiran. Razmišljao sam da je bolje da umrem nego da izgubim.

Povezane vesti - JESTE LI ČULI ZA NEUROBIK? Sedam vrlo jednostavnih metoda za jačanje mozga i memorije

Kada je borba bila gotova, nisam osvojio titulu. Međutim, iznenađujuće, iako misliš da nisi uspeo, zapravo nisi u pravu. Izenanda rezimirajući uvideo sam mnoga vrata kroz koje sam mogao da prođem.

Kada ne uspete bol je veliki, fizički ili mentalno. Međutim, strah je bol koji napušta vaše telo. Zato ne budite kukavice i nemojte da bežite. Suočite se sa izazovom", reako je Kličko.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
19.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve