Sport
09.09.2021. 13:10
R.E.

FIFA

Mundijal na dve godine?

fudbal
Izvor: Shutterstock

Proučavamo kalendar i konsultujemo se sa svima, prvenstveno želimo da čujemo glas glavnih protagonista, igrača i trenera, o mogućnosti da se Mundijal igra na dve godine, izjavio je predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

Infantino i njegovi saradnici razgovarali su u Dohi sa brojnim legendama u okviru studije FIFA o mogućoj promeni kalendara.

U toj "razmeni mišljenja" učestvovali su čuveni Brazilac Ronaldo, zatim Arsen Venger, Avram Grant, Marko Materaci, Peter Šmajhel, David Trezege, Juri Ðorkaef, Erik Abidal i drugi.

"Mnogi protivnici ove ideje prvenstveno ne žele da od nečeg "posebnog", poput Svetskog prvenstva, naprave nešto "sasvim obično. Opet, ima previše besmislenih utakmica i trenutni kalendar je dostigao neke granice. Ovakav raspored je neodrživ. Moramo imati jedinstven sistem koji će smisleno razlikovati klub od utakmica reprezentacije", izjavio je Infantino, a preneo sajt FIFA.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Goool! Balerina i ekipa ispisuju istoriju našeg fudbala
fudbal

Utakmica koja se pamti

19.08.2021. 15:00

Goool! Balerina i ekipa ispisuju istoriju našeg fudbala

Uz Mišu Marjanovića i Aleksandra Tirnanića, Milorad Mikica Arsenijević bio je jedna od tri najsjajnije zvezde tadašnjeg tima BSK, ali i jugoslovenskog fudbala uopšte. Njegova akrobatska igra inspirisala je navijače da mu daju nadimak Balerina. Istoimena knjiga novinara "Ekspresa" Zorana Šećerova, govori o životu, uspesima i utakmicama ovog fudbalera ali i najuspešnijeg selektora.

Pročitajte odlomak o utakmici koja je ušla u istoriju jugoslovenskog reprezentativnog fudbala...
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve