Sport
29.12.2023. 10:06
BETA-AP

Povratak na teren

Nadal: "Ne mogu da imam dugoročne ciljeve, jer..."

rafael nadal
Izvor: Shutterstock

Španski teniser Rafael Nadal izjavio je da, posle godinu dana pauze, ne može da razmišlja o osvajanju predstojećeg turnira u Brizbejnu, već da samo može da uživa u povratku na teren.

Nadal će se sledeće nedelje na turniru u Brizbejnu vratiti na teren posle skoro godinu dana pauze zbog povrede kuka. Poslednji meč 37-godišnjeg španskog tenisera je bio poraz u drugom kolu Australijan opena u januaru.

"Danas je nemoguće razmišljati o osvajanju turnira. Ono što je moguće je da uživam u povratku. Ne očekujem mnogo, ipak sam godinu dana bio van terena", rekao je Nadal.

Brizbejn je jedan od turnira pred prvi grend slem u sezoni, Australijan open, koji je Nadal osvojio dva puta.

On je prvu titulu u Melburnu osvojio 2009. godine nakon što se više od pet sati borio u polufinalu sa sunarodnikom Fernandom Verdaskom, da bi dva dana kasnije nadigrao Rodžera Federera u četvorosatnom finalu. Trinaest godina kasnije, nakon što je šest meseci bio van terena ubog povrede stopala, u finalu je savladao Danila Medvedeva.

"I dalje ne znam kako sam osvojio tu titulu 2009", rekao je Nadal koji je trenutno 672. na ATP listi.

Nadal je naveo da će 2024. godina verovatno biti njegova poslednja u karijeri. Rekao je i da ga ohrabruje trenutna forma jer se, kako je dodao, oseća mnogo bolje nego što je to očekivao pre mesec dana. 

"Ne mogu da imam dugoročne ciljeve, jer ne vidim sebe da ću igrati tako dugo. Ne znam kako će se stvari dalje odvijati", rekao je osvajač 22 grend slem titule.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vraća se Nadal i to na Novakovom omiljenom turniru
rafael nadal

Ne odustaje

11.10.2023. 10:35

Vraća se Nadal i to na Novakovom omiljenom turniru

Španski teniser Rafael Nadal vratiće se takmičenjima na Otvorenom prvenstvu Australije u januaru u Melburnu, potvrdio je direktor tog grend slem turnira Kreg Tajli.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve