Sport
10.04.2023. 08:56
Beta

Košarka

NBA prošle noći: Rezultati mečeva i jedna tuča

1
Izvor: Beta / AP / Steven Senne

Košarkaši Golden Stejta pobedili su Portland sa 157:101 i obezbedili šesto mesto u Zapadnoj konferenciji u plej-ofu NBA lige.

Aktuelne šampione predvodili su Stefen Kari sa 26 poena, sedam asistencija i pet skokova, Mozes Mudi sa 25 poena, Džordan Pul sa 21 poenom i Klej Tompson sa 20 poena. Tompson je šutirao "trojke" 6/11 i postao je treći igrač u istoriji lige koji je postigao 300 "trojki" u jednoj sezoni.

Vorirosi u prvoj četvrtini postigli 55 poena, što je najviše poena u prvoj deonici u istoriji NBA lige.

U ekipi Portlanda najefikasniji je bio Skajlar Mejs sa 21 poenom i 11 asistencija, Šejdon Šarp dodao je 18 poena, sedam skokova i četiri asistencije, a Džinatan Vilijams 17 poena.

Golden Stejt će igrati protiv trećih nosilaca Sakramenta.

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobedili su Jutu sa 128:117 i igraće u plej-inu protiv Minesote.

Lejkerse je predvodio Lebron Džejms sa 36 poena, šest skokova i šest asistencija, Danđelo Rasel postigao je 17 poena, a Entoni Dejvis 16 poena uz 13 skokova.

U ekipi Jute Kris Dan bio je najefikasniji sa 26 poena, 10 skokova i osam asistencija, Keli Olinik dodao je 23 poena, a Simone Fontekio 20 poena i devet skokova.

Los Anđeles Klipersi pobedili su Finiks sa 119:114 i obezbedili mesto petog nosioca pred plej-of. Norman Pauel predvodio je Kliperse sa 29 poena, Kavaj Lenard postigao je 25 poena uz 15 skokova i šest asistencija, a Rasel Vestbruk utakmicu je završio sa 25 poena, osam asistencija i sedam skokova.

Ovaj meč ostaće upamćen po tuči na početku četvrte četvrtine između Bounsa Hajlanda i Mejsona Plamlia, koje su moralu da razdvajaju saigrači, ali su dvojica košarkaša nastavili do kraja utakmice da razmenjuju "paljbu". 

U ekipi Finiksa nije bilo petorica startera, a Sejben Li postigao je 25 poena uz devet asistencija, Džok Lendejl dodao je 15 poena i osam skokova, a Darijus Bejzli 16 poena i devet skokova.

Sansi su četvrti na Zapadu i u prvom kolu plej-ofa igraće upravo protiv Klipersa.

Košarkaši Denvera, koji su obezbedili prvo mesto na Zapadu, igrali su bez srpskog centra Nikole Jokića i pobedili su Sakramento sa 109:95. Nagetsi će u plej-ofu igrati protiv osmog nosioca, koji će doći kroz plej-in turnir.

Oklahoma je pobedila Memfis sa 115:100 i u plej-inu igraće protiv Nju Orelansa. U centru pažnje je bio košarkaš Minesote Rudi Gober koji je tokom tajm-auta u drugoj četvrtini udario saigrača Kajla Andersona, posle čega ga je klub poslao kući.

Memfis će u plej-ofu igrati protiv sedmog nosioca koji će biti poznat posle plej-in turnira.

Takmičenje u plej-inu počinje 11. aprila, a u plej-ofu od 15. aprila.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

NBA otvara istragu protiv Dalasa
košarka

Košarka

09.04.2023. 00:05

NBA otvara istragu protiv Dalasa

Nacionalna košarkaška asocijacija (NBA) otvorila je istragu protiv ekipe Dalasa, koja je u pretposlednjem meču regularnog dela odlučila da odmori nekoliko igrača, iako su još uvek postojale šanse za plasman na plej-in turnir.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
07.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve