Sport
27.07.2021. 07:31
Tanjug

Arunović i Mikec

"Ne postoji ništa gore od četvrtog mesta na OI"

Davor Mikec, 27. 7. 2021.
Izvor: EPA / JEON HEON-KYUN

Srpski strelaci Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili su četvrto mesto u disciplini vazdušni poštolj 10 metara miks na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Arunovićeva i Mikec su u meču za bronzanu medalju poraženi od ukrajinskog miksa Olena Kostevič - Oleh Omelčuk 16:12.

Srpski miks je kvalifikacije završio kao četvrti sa 384 kruga, dva manje od Ukrajinaca. U "raspucavanju" za bronzu Ukrajinci su bili bolji u finišu i stigli do medalje.

"Ne postoji ništa gore od četvrtog mesta na Olimpijskim igrama, već sma imala to isksuvo u Lodonu, baš sam izgubila od iste devojke. Razočarani smo, ali da smo mogli bolje, bili bismo bolji", izjavila je srpska reprezentativka u Zorana Arunović.

"Potvrdili smo klasu jer smo među četiri najbolja tima na Olimpijskim igrama. Nažalost, poredak je isti kao na Svetskom prvenstvu, pre tri godine, Kina, Rusija, Ukrajina i mi. Na vrhu smo i dalje, mislim da je urađen dobar posao, nažalost, nismo ga finiširali. Čestitke timu Ukrajine, za nijansu su danas bili bolji. Moram dalje, ovo je sport", emotivno je ispričala Arunovićeva srpskim izveštačima u Tokiju.

Veoma emotivan bio je i Mikec, kome je malo nedostajalo da osvoji drugu medalju u Tokiju.

"Pokušavam da nekako ovo 'progutam'. Imao saa veliku želju, dao sam sve od sebe. Kvalitetan smo tim i ostaje veliki žal. Moj nastup u finalu bio je daleko od onog što umem, morao sam da dam više i biće mi potrebno malo vremena da se stabilizujem", poručio je Mikec.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Naša džudistkinja eliminisana na startu
Anja Obradović, 27. 7. 2021.

Anja Obradović

27.07.2021. 07:26

Naša džudistkinja eliminisana na startu

Srpska džudistkinja Anja Obradović eliminisana je na startu takmičenja na Olimpijskim igrama u Tokiju. Obradović je u prvom kolu kvalifikacija poražena od Norvežanke Džul Fransen, iponom, rezultatom 10:0.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve