Sport
07.08.2019. 16:51
R.E./Index.hr/Foto:EPA

"NEĆU DA TRČIM PO AUSTRALIJI I KINI": Igrač Portlanda objasnio zašto Amerikanci odbijaju reprezentaciju

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

CJ McCollum, zvezda Portlanda, gostovao je u podkastu novinara ESPN-a Adriana Vojnarowskog i objasnio zašto je toliko igrača odbilo da igra za reprezentaciju SAD-a na Svetskom prvenstvu u Kini Kini koje počinje 31. avgusta, prenosi Index.hr.

SAD, iako je i dalje prvi, nije apsolutni favorit za zlato kao na prošlim prvenstvima, i to zbog otkaza igrača među kojima je bio i McCollum, ali i njegov saigrač iz Portlanda Damian Lilard. Uz njih za Amerikance neće igrati igrači poput Džejmsa Hardena, Entoni Dejvisa, Kevina Lava...

"Mislim da ostali momci smatraju da ne žele biti lica potencijalno gubitničkog rostera. Uz to, stvar je u minutama na parketu. U redu je ako svi igramo 20-25 minuta, ili ako rešavamo utakmice velikom razlikom pa svi igraju. Ali ako neki igrači ne igraju, tvoji minuti se povećavaju što znači da će te i koristiti više. To utiče na tebe sve do trećeg meseca kada prvi pravi umor dođe zbog NBA sezone. U to vreme počinju veliki problemi s povredama zbog napornog leta. Ne želim da trčim po Australiji i Kini po letu, potom da se vratim i počnem pripreme za sezonu, kada to mogu napraviti strateški dosta bolje", rekao je McCollum.

Povezane vesti - AMERIKANCI VIŠE NISU BAUK: Od drim tima ostaje samo tim…

Zanimljivo je što je McCollum rekao da mnoge zvezde ne žele da preuzmu krivicu za potencijalni neuspeh na prvenstvu što znači da i on veruje da reprezentacije poput Srbije i Španije mogu da iznenade Amerikance.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve