Sport
14.01.2022. 12:10
R.E

Australija

"Neka se srame": Đokoviću podrška pristiže sa svih strana

Novak Đoković
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Šanse da Novak Đoković zaigra na Australijan openu sve su manje. Australijski ministar Aleks Houk iskoristio je diskreciono pravo i ukinuo je vizu najboljem teniseru sveta. I dok se čeka krajnji epilog sage koja traje danima Đoković dobija podršku sa svih strana.

Jedan od prvih koji je pružio podršku Novaku Đokoviću jeste Endi Marej, njegov dugogodišnji prijatelj i nekadašnji teniski broj jedan. 

On je za australijske medije izjavio da situacija oko Novaka nije dobra i da ne želi da bude taj koji će da "gazi Novaka dok leži na zemlji."

"Ovo nije dobro ni za koga. Nesrećno sve ide i ko zna šta će biti? Sve što želim je da se ova situacija što pre reši", zaključio je Marej..
 

Svoj stav o celom slučaju izneo je i legendarni Nikola Pilić. 

On je u razgovoru za TV Prva poručio da "uopšte nije iznenađen" odlukom i da je pretpostavljao da će političari tako postupiti jer bi u suprotnom mnogo izgubili.
 
"Siguran sam da odluka ima veze s premijerom Skotom Morisonom. Nije mi to iznenađenje, još kad su prvog dana rekli da postoji šansa - znao sam. Počeli su da se ponašaju prema njemu kao kriminalcu. Napravili su haos, neka se srame zbog načina na koji se ophode prema čoveku koji je devet puta osvojio Australijan open", poručio je Nikola Pilić.
"Namestili su mu bombu, pa ga još stave i u azilantski hotel - to je sramotno. Nije prvi put da ga tretiraju drugačije od Federa i Nadala. Ako ne igra Australijan open, igraće druge turnire, nije kraj sveta. Politička situacija u Australiji je sramotna i to je sve što mogu da kažem", rekao je Pilić.
 

Putem svog Twitter naloga oglasio se i nekadašnji košarkaški reprezentativac Srbije Vladimir Štimac.

 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Sudija predlaže kratku zabranu deportacije Novaka Đokovića
Novak Đoković

Australija

14.01.2022. 11:48

Sudija predlaže kratku zabranu deportacije Novaka Đokovića

Ministar za imigracije Aleks Houk iskoristio je svoje diskreciono pravo i ukinuo je vizu Novaku Đokoviću, zbog čega je nastup najboljeg tenisera sveta je na Australijan openu je pod znakom pitanja. Sudija Entoni Keli predlažio je kratku zabranu deportacije najboljeg tenisera sveta Novaka Ðokovića iz Australije do subote u 16 sati.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve