Sport
20.01.2023. 11:26
dpa

Superzvezda fudbala

Lotar Mateus o svojim planovima

Lotar Mateus 20.1.2023
Izvor: EPA / EFE / Zipi

Nemac Lotar Mateus je nekada bio fudbalska superzvezda, pa trener, između ostalih i u beogradskom Partizanu. Sada kaže da uživa u poslu komentatora i da mu ne pada na pamet da ponovo sedne na klupu ili uđe u fudbalsku politiku.

"Ne, sa tim je stvarno gotovo", rekao je Mateus, 61, za novo izdanje fudbalskog magazina Kiker. "Uživam u nezavisnosti, u tome što nemam radno vreme u nekoj ekipi."

Mateus ima rekordnih 150 nastupa za Nemačku, a do skora je bio igrač sa najviše utakmica na svetskim prvenstvima - u Kataru ga je za jednu pretekao Argentinac Liones Mesi. Mateus je na Mudijalu učestvovao pet puta.

Na igračkom vrhuncu, 1990. je sa reprezentacijom bio svetski prvak, a na klupskoj sceni najbolje godine duge karije proveo je u Bajernu, Interu i ponovo u Bajernu.

U trenerskom poslu nije imao tako markantnu karijeru: Počeo je 2001. prve u bečkom Rapidu, a potom je vodio Partizan. Uz druge klubove, bio je šef stručnog štaba dve Mađarske i, konačno, pre više od decenije, Bugarske.

Nigde nije ostao duže od dve sezone. Sada komentariše fudbal za TV kanale Sky i RTL i kaže da ga ne vređa što nije uključen u radnu grupu Fudbalskog saveza nemačke (DFB) koja traži zamenu odlazećem direktoru Oliveru Birofu.

Mateus navodi da nema vremena za to i nagoveštava da ga zapravo ni ne zanima. "Previše uživam" u radu za televiziju, rekao je. Pride, taj posao i rad u DFB može ga dovesti u "nezgodan položaj".

"Ko ima vremena, treba da učestvuje. Ja to vreme ja nemam zbog drugih profesionalnih obaveza", rekao je Mateus, piše dpa.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ko je kriv za posrnuće Partizana?
Partizan

Supermen na infuziji

08.08.2022. 11:14

Ko je kriv za posrnuće Partizana?

Da li su u pravu oni koji tvrde da je aktuelni trenutak Fudbalskog kluba Partizan zapravo najobičniji sudar oprečnosti, etalon mogućeg i nemogućeg, ili jednostavno istina da je juče u mnogo čemu fudbalski šampion danas samo nemoćni Supermen. Jednako kao tim, još više kao klub.
Close
Vremenska prognoza
moderate rain
11°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve