NEPOBEDIV JE: Strašni Nurmagomedov odbranio titulu

NEPOBEDIV JE: Strašni Nurmagomedov odbranio titulu

AP Photo/ Mahmoud Khaled


Khabib Nurmagomedov pobedio je Dastina Piriera u Abu Dabiju i odbranio titulu prvaka sveta u lakoj kategoriji.

Fantastični Khabib je do pobede došao gušenjem u trećoj rundi nakon što je Amerikanac bio vrlo blizu da mu izvuče giljotinu kad je Dagestanac krenuo u rušenje, ali nije uspio do kraja izvesti zahvat, piše Index.hr.

Ranije u drugoj rundi Poirier je strašnim desnim krošeom skoro nokautirao Khabiba. Teturao je Dagestanac po ringu i bio očito potresen, ali ga Poirier nije uspio završiti i Khabib je došao sebi nakon što je srušio protivnika.

AP Photo/ Mahmoud Khaled

AP Photo/ Mahmoud Khaled

Nurmagomedovu je ovo bila 28. pobeda u isto toliko borbi u karijeri i prva nakon što je u oktobru  prošle godine napravio skandal posle pobede nad Konorom MkGregorom.

“Želim da zaboravim sva ona sranja sa zadnjim tipom (Konrom). Ja i Dastin smo pokazali šta je MMA – respekt, a ne pričanje sranja. Izuzetno poštujem ovog čoveka jer znam šta je sve prošao u karijeri”, rekao je Khabib koji je pobedu proslavio odeven u majicu Dastina Poiriera.

AP Photo/ Mahmoud Khaled

AP Photo/ Mahmoud Khaled

“Prodaću ovu majicu i sav novac uplatiti njegovoj fondaciji”, poručio je.

Povezane vesti – ROĐEN SA STISNUTOM PESNICOM: Od vodoinstalatera do šampiona i šoumena

Amerikanac nije uspeo suzdržati suze nakon poraza.

“Strašno sam želeo ovu titulu i izvinjavam se svima koje sam razočarao. Jako puno sam se spremao i radio za ovu borbu. Bio sam spreman, ali nisam uspeo. Samo se želim odmoriti i malo biti sa svojom porodicom”, rekao je Amerikanac.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar