Sport
09.05.2024. 09:50
R. E.

MVP NBA lige

Jokićeva treća sreća sa posebnom posvetom

1
Izvor: EPA / JOHN G. MABANGLO

Nikola Jokić imenovan je za najkorisnijeg igrača (MVP) NBA lige ove sezone, treći put u karijeri, čime se zlatnim slovima upisao u anale, ali je uprkos velikom priznanju igrač Denvera i dalje samo skromni momak iz Sombora.

Jokić je postao tek drugi igrač u istoriji lige koji je u jednoj sezoni postigao najmanje 2.000 poena, imao 900 skokova i 700 asistencija, posle Oskara Robertsona kome je to pošlo za rukom u sezoni 1961/1962.

Rekao je po osvajanju MVP priznanja treći put u karijeri da ono pripada i njegovim saigračima.

"Sve počinje sa saigračima. Bez njih, ja nisam ništa. Bez njih, ja ne mogu da uradim ništa. Treneri, igrači, organizacija, medicinski tim, treneri u stručnom štabu... Bez njih ne mogu biti ono što jesam. Neki kažu da je ovo nagrada za najboljeg igrača najboljeg tima, ali za mene je ovo nagrada za najkorisnijeg igrača bez kojeg ekipa ne može da igra", rekao je Jokić, koji igra devetu sezonu u najjačoj ligi sveta.

Poznat kao neko ko ne haje mnogo za individualna priznanja, i ovoga puta nije bio euforičan, i sebe je stavio u drugi plan.

"Da budem iskren, svidelo mi se prošle godine da ne dobijem MVP titulu i da osvojim prsten, to je mnogo bolje. Ali, znaš, ne znam šta da kažem. To je putovanje, to je proces. To je poverenje u svoje saigrače, saigrači veruju u tebe. To je samo ceo kolektivni napor koji me je stavio ispred svetla reflektora, i ja sam nekako taj tip koji je ispred, ali iza mene je mnogo ljudi, naravno vi to ne vidite, a ja sam samo jedan od njih", rekao je Nikola.

Srpski reprezentativac još nije svestan kakav je uspeh postigao, i u kakvom odabranom društvu se nalazi, ali i za to će doći vreme.

"Mislim, kada sam pobedio prvi put, mislio sam, u redu, ovo je kul, ovo je lepo. Kada sam pobedio drugi put, lista je bila mnogo kraća, a sada je lista nekako kratka, kratka. Tako da sam srećan što sam deo tih momaka, te grupe momaka, što nije loša grupa momaka, zar ne? Dakle, kao što sam rekao, mislim da je to nasleđe za posle karijere, i, znate, mislim da ću biti ponosniji na sebe posle karijere nego sada".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Denver Nuggets (@nuggets)

Na konferenciji za novinare pojavio se u majici sa natpisom "brate", posvećenoj prerano preminulom treneru Dejanu Milojeviću, koji je imao veliki doprinos u Jokićevoj karijeri.

"Da budem iskren, ovu majicu nosim skoro svaki dan, pogotovo kada sam na treninzima. Deki je bio momak koji mi je dao slobodu. Pokazao mi je kako bi trebalo da radim stvari, kako da se ponašam, treniram... Verovao mi je i jedno što mogu da kažem je - hvala", naveo je Jokić i dodao da je od Milojevića naučio mnogo vrednih stvari. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Denver Nuggets (@nuggets)

"Uvek samo to o njemu govorio prijateljima, ne u medijima. On je bio naš porodični prijatelj. On mi mnogo više znači sada i značio mi je više u periodu kada mi nije bio trener. Uvek je bio u mojoj kući kada je bio u Golden Stejtu, to je bilo stvarno kvalitetno prijateljstvo sa puno iskrenosti između nas. Mislim da je Deki momak kog uvek želiš da imaš uz sebe kao prijatelja, on je neko ko će ti reći kako stvari zaista stoje, bez laži i pokušaja da se išta sakrije", napomenuo je MVP NBA lige.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
20.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve