Sport
19.01.2023. 16:04
R. E.

Zabrinjavajuća izjava

Đoković: "Iskreno, situacija uopšte nije dobra"

1
Izvor: Beta / AP / Aaron Favila

Novak Đoković je izborio plasman u treće kolo Australijan opena, ali je priznao da ima problem sa povredom.

Najbolji srpski teniser uspešno je preskočio drugu prepreku na grend slemu u Melburnu, nadigravši Enca Kuakoa u četiri seta (6:1, 6:7, 6:2, 6:0), ali se osim bitke sa vrućinom, teškim uslovima za igru i pijanim navijačima, borio i sa povredom tetive.

On je bio primoran da zatraži i medicinski tajm-aut, nakon čega je uspeo da zadrži visok ritam igre i eliminiše Francuza.

Ipak, posle meča je priznao da se ne oseća fit. 

"Iskreno, situacija sa tetivom nije dobra uopšte", odgovorio je iskreno Đoković.

Zbog problema sa butinom leve noge već je prethodnih dana otkazivao treninge, ali uporni borac nema nameru da odustane.

"Mogu samo da idem da po dan. U prošlom meču je osećaj bio mnogo bolji nego na ovom. To je sve što mogu da kažem. I mogu da se molim Bogu da će sve biti dobro", naveo je srpski teniser.

On je na konferenciji za novinare dodao da postoji i opcija da odustane, ako povreda bude teža, ali...

"Nemam previše izbora - samo dva: ili nastaviti dalje ili ne. Želim da nastavim dalje i uvek ću iskoristiti šansu. Dobra stvar je što imam dan odmora, to je dobro, daje se prilika za oporavak. Da se dovedem u bolje stanje".

Nažalost, Đoković zna kako je to igrati povređen. Prisetio se da je prethodni Australijan open osvojio sa rupturom mišića trbušnog zida. Kaže da je njegovo sada da proba da iskoristi pauzu što je bolje moguće i da bude optimističan.

"Nikada ne može da se predvidi šta će se desiti na meču. Pokreti su dinamični, ishitreni, obično u takvim situacijama može da prouzrokuje povredu. Neću trenirati u peta , nadam se da ću imati dovoljno dobar osećaj da nastavim da se takmičim", naveo je Đoković.

Srpski teniser, rekorder Australijan opena sa devet osvojenih pehara, u narednoj rundi odmeriće snage sa Grigorom DImitrovim, koji je postavljen za 27. nosioca. Protiv Bugarina ima skor 9-1, ali nikada nisu igrali u Melburnu. 

"Igrali smo mnogo puta, mada nismo već dugo. Koliko se sećam, ovde nikada nismo. Biće zanimljivo, braća smo sa Balkana, biće dosta navijača na tribinama, a ja se nadam pobedi", rekao je srpski igrač.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nadal će baš dugo odsustvovati sa terena
1

Tenis

19.01.2023. 09:25

Nadal će baš dugo odsustvovati sa terena

Drugi teniser sveta Rafael Nadal odsustvovaće sa terena između šest i osam nedelja zbog povrede levog kuka, saopštili su iz njegovog tima.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
17.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve