Sport
12.06.2023. 08:45
Beta

Rolan Garos

Đoković: "Neću da kažem da sam najveći..."

Novak Đoković
Izvor: EPA / CHRISTOPHE PETIT TESSON

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da je u finalni meč Rolan Garosa pokušao da uđe kao u bilo koji drugi, ali da je znao da mu pobeda donosi istorijski rezultat.

"Znao sam kad sam ulazio u meč da je istorija na kocki, ali pokušavao sam da usmerim svoje misli kao da je bilo koji drugi meč u pitanju. Lagao bih kada bih rekao da nisam razmišljao da ova pobeda donosi istorijski trofej", rekao je Đoković.
 

Đoković je danas u finalu Rolan Garosa pobedio Norvežanina Kaspera Ruda, i tako stigao do 23. grend slem titule u karijeri.

"Ne želim da kažem da sam najveći, jer bi to bio pokazatelj nepoštovanja prema velikim šampionima u raznim erama koji su igrali na različit način. Raspravu o tome ko je najbolji igrač svih vremena prepuštam nekom drugom. Imam ogromnu veru i samopuzadanje u sebe i u sve što sam sposoban da uradim. Ovaj trofej je potvrda kvaliteta koji još uvek mogu da proizvedem", dodao je Đoković.

Đoković je danas postao igrač sa najviše osvojenih grend slem titula u muškom tenisu.

"Putovanje još nije gotovo. Zašto da razmišljam o penziji ako osvajam grend slemove? Osećam se motivisano, insprisano. Radujem se Vimbldonu", izjavio je Đoković.
 

Đoković je 2011. godine imao jedan osvojen grend slem, da bi u narednih 12 godina osvojio 22.

"Prilično pristojnih 12 godina za mene. Uspeo sam da vodim brigu o svom telu, pokazivao sam najbolje partije na grend slemovima, turnirima koji su bili najvažniji za mene. Ljudi pričaju ili o grend slemovima ili nedeljama na prvom mestu, uspeo sam da oborim rekorde u oba slučaja i to je neverovatno", rekao je on.

Đoković će se od ponedeljka ponovo naći na prvom mestu ATP liste.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nadal prvi čestitao Đokoviću na ulasku u istoriju
1

Bravo, Rafa

11.06.2023. 19:28

Nadal prvi čestitao Đokoviću na ulasku u istoriju

Španski teniser Rafael Nadal čestitao je među prvima Novaku Đokoviću na osvajanju rekordne 23. grend slem titule u karijeri.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve