Sport
10.07.2023. 17:56
R. E.

Novak se "otvorio"

"Ne sećam se kad sam se osećao tako jadno..." (VIDEO)

1
Izvor: Beta / AP / Kirsty Wigglesworth

Novak Đoković overio je plasmna u četvrtfinale Vimbldona, nakon što je posle dva dana nadigrao Huberta Hurkača u četiri seta.

Đoković je posle trijumfa priznao da nije bilo nimalo lako dobiti taj duel, a posebno je bilo teško gledati "projektile" koje mu je sa druge strane mreže servirao rival, budući da je retko koji od njih uspeo da vrati.

"Čestitam Hubertu, odigrao je odlično, nije imao sreće. Ne sećam se kad sam se osećao tako jadno na riternu posle njegovih neverovatno jakih i preciznih servisa. Ima sjajan servis, jedan od najboljih na svetu i teško ga je pročitati. Igrati na brzoj podlozi, kao što je trava, to mu odgovara, to pogoduje dobrim serverima. Nisam uživao, ali u najvažnijim momentima, juče i danas, bio sam pravi. Imao sam i sreće da dobijem taj prvi set. Ovaj meč je mogao da ode u sasvim drugom pravcu, ali sam sačuvao nerve u važnim trenucima", rekao je Novak.

Njegov naredni protivnik biće Andrej Rubljov. Reč je o igraču koji igra drugačije od Hurkača, ali takođe na vrlo visokom nivou, zbog čega ga očekuje takođe težak posao.

"Drugačiji igrač, svakako. I on ima snažane udarce sa osnovne linije, brz je, ostaje joj bliže, voli da diktira igru. Neću previše da pričam o taktici, sačuvaću to za sebe. Moram da budem spreman, biće sve teže i teže. Teško je reći da može teže od ovog danas i juče. Ali biću spreman, Već dugo je u top 10 igrača, dugo već igra dobro, traži svoje prvo polufinale, nadam se da to neće da se desi", poručio je uz osmeh Novak, koji će igrati 14. četvrtfinale na Vimbldonu, i to već u utorak.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
13°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve