Sport
10.07.2023. 17:26
Beta/R. E.

"Oduvan" i Hurkač

Dva dana, tri sata, četiri seta... i Đoković je u četvrtfinalu

1
Izvor: Beta / AP / Kirsty Wigglesworth

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Vimbldona.

Posle dva dana igre, branilac trofeja pobedio je Poljaka Huberta Hurkača rezultatom 7:6, 7:6, 5:7, 6:4, nakon ukupno tri sata i devet minuta.

Đoković je duel protiv visokog Poljaka započeo u nedelju uveče, ali je zbog "policijskog časa" taj meč prekinut nakon dva odigrana seta, koja je srpski as rešio u svoju korist nakon taj-brejkova.

U nastavku, 15 časova kasnije, Novak je morao ponovo žestoko da se potrudi, najviše zbog "bombi" koje je servirao Hurkač, a za koje drugi teniser sveta nije imao rešenje.

Veći deo trećeg seta je podsećao na prva dva seta, pošto su teniseri bili sigurni na svoj servis i delovalo je da će i taj deo igre biti rešen u taj-brejku. Međutim, Hurkač je u 12. gemu napravio prvi brejk na meču i produžio duel.

Đoković je do prvog brejka na meču stigao u sedmom gemu četvrtog seta, kada je uspeo da iskoristi treću brejk loptu u gemu. Iskusno je održao tu prednost osigurao plasman među osam najboljih.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wimbledon (@wimbledon)

On je tako uveličao 32. uzastopnom pobedom 100. meč koji je odigrao na Vimbldonu.

Protivnik Đokovića u borbi za polufinale Vimbldona biće ruski teniser Andrej Rubljov. Biće to peti međusobni duel Đokovića i Rubljova, a srpski teniser trenutno vodi sa 3:1.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
moderate rain
12°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve