Sport
31.01.2023. 14:15
R. E.

Optimistične vesti iz SAD

Hoće li Đoković moći da nastupi na US Openu

1
Izvor: Beta / AP / Ng Han Guan

Novak Đoković mogao bi da nastupi ove sezone na US Openu nakon što su SAD najavile ukidanje vanrednog stanja zbog korona virusa.

Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena saopštila je da će 11. maja ukinuti vanredno stanje proglašeno zbog epidemije kovida-19, skoro tri godine nakon što su Sjedinjen Američke Države uvele sveobuhvatne mere za borbu i suzbijanje koronavirusa.

To će najverovatnije značiti da će nakon na teritoriju SAD moći da uđu i oni koji su nevakcinisani, što otvara širom vrata nastupu Novaka Đokovića na turnirima u toj državi.

Definitivna potvrda o ukidanju vanrednog stanja trebalo bi da stigne uskoro, nakon čega će i biti jasno da li će granice SAD biti otvorene za sve putnike. 

Za sada je izvesno da najbolji teniser sveta i desetostruki šampion Australijan opena neće moći da nastupi na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju koji će se igrati u martu. On je poslednji put na ta dva turnira serije 1000 igrao 2019. godine.

Novak je na US Openu učestvovao 2021. i tada ga je u finalu nadigrao Danil Medvedev, a prošle godine baš zbog zabrane ulaska nevakcinisanim strancima nije putovao u Njujork, ali ni na turnire masters serije u Kanadi i Sinsinatiju koji su prethodili grend slemu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
13°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve