Sport
14.01.2024. 15:29

Australijan open

Novak posle meča sa Prižmićem: "Naterao me je da zaradim svoj novac"

1
Izvor: AP / Andy Wong

Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je da je u meču i pobedi u četiri seta protiv mladog hrvatskog tenisra Dina Prižmića u prvom kolu Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, mogao da odigra bolje.

"Veoma dobro sam počeo za jedog 36-godišnjaka, ja sam duplo stariji od njega. Pokušavam da uživam u svakom trenutku na terenu. Mučio sam se u pojedinim trenucima, neverovatno je igrao, imao je odgovor na sve, bio je fizički dobar. Imao sam dobrih stvari, a mogao sam da odigram bolje u nekim trenucima. Kratka je bila pauza do početka sezone, ali imam još nekoliko dana do sledećeg meča i spremiću se", rekao je Đoković posle meča.

Đoković se plasirao u drugo kolo Australijan opena, pošto je pobedio 18-godišnjeg igrača Marija Prižmića iz Hrvatske posle četiri seta, 6:2, 6:7, 6:3, 6:4.

Desetostruki šampion Australijan opena je protiv kvalifikanta iz Hrvatske, 178. tenisera sveta, pobedio posle četiri sata i jednog minuta igre.

To je bio najduži meč Đokovića u prvom kolu nekog grend slem turnira.

On je rekao da je Prižmić zaslužio svaku pohvalu, da se dobro nosio i da je sjajan igrač i zreo za svoje godine.

"Ovo je njegov trenutak, mogao je i on da pobedi. Borio se, pokazao je mentalitet i odlučnost, naterao me je da zaradim svoj novac. Mnogo pohvala i komplimenata za njega. Sviđa mi se kako koristi svaki deo terena, dobro se brani, sjajan je igrač, za nekoga ko ima 18 godina i nema iskustva na velikim turnirima. Pohvale njegovom timu i porodici. Želeo bih da budem uz njega, napraviće velike stvari u budućnosti", naveo je srpski teniser.

Branilac titule će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela dvojice Australijanaca - Alekseja Popirina i Marka Polmansa.

Pogledajte fotografije i ostalih mečeva: 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Počeo Australijan open, OVO su prvi rezultati
1

Tenis

14.01.2024. 11:45

Počeo Australijan open, OVO su prvi rezultati

Otvoreno prvenstvo Australije u tenisu, prvi grend slem turnir u sezoni, počeo je u nedelju ujutru u Melburnu, a pobede u prvom kolu su između ostalih upisali Italijan Janik Siner, Rus Andrej Rubljov i Grkinja Marija Sakari.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve