Sport
31.10.2023. 18:35
Beta

Razrešen Dušan Đorđević

"Orlići" dobili novog selektora

fudbal Srbija
Izvor: Shutterstock

Fudbalski savez Srbije (FSS) imenovao je novog selektora mlade reprezentacije Srbije.

Na sastanku Odbora za hitna pitanja FSS doneta je odluka o razrešenju selektora Dušana Đorđevića, a usvojen je predlog Stručnog odbora da novi selektor selekcije do 21 godine bude dosadašnji član stručnog štaba A reprezentacije Ljubinko Drulović.

Đorđević je otpušten posle poraza od Engleske 1:9 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Posle tri meča, dve pobede i jednog previsokog poraza od Engleske, ovo je logična odluka. Ne bežim od krivice i apsolutno sam svestan odgovornosti u ovom delikatnom trenutku. Kolegi Ljubinku Druloviću želim od sveg srca da sa ovim momcima uspešno privede kraju kvalifikacioni ciklus i da se plasira na Evropsko prvenstvo", rekao je Đorđević za sajt Saveza.

"Ništa još nije izgubljeno, imamo šest bodova i priliku da se i dalje borimo za jedno od prva dva mesta u grupi", dodao je Đorđević i zahvalio kolegama i rukovodstvu na saradnji.

Direktor sportskog sektora FSS Miroslav Tanjga rekao je da je odluka Odbora za hitna pitanja očekivana posle teškog poraza u Engleskoj i da je izbor Drulovića bio logičan predlog, pošto se dokazao u radu sa mlađim kategorijama.

"Osvojio je Evropsko prvenstvo 2013. godine sa generacijom orlića koja je dve godine kasnije činila okosnicu tima i na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu. Ima ogromno igračko i trenersko iskustvo, radio je u poslednje vreme kao član stručnog štaba Dragana Stojkovića u A reprezentaciji i kao čovek iz sistema FSS zna šta su zahtevi i zadaci na ovako odgovornoj funkciji", rekao je on.

"Jasno je da svi zajedno moramo da mu pomognemo, da što pre prevaziđemo ovu situaciju i da već protiv Engleza u Bačkoj Topoli i Luksemburga u Staroj Pazovi naša mlada reprezentacija bude ponovo na visini zadatka", dodao je Tanjga.

Posle tri utakmice, Srbija ima šest bodova i nalazi se na deobi drugog mesta sa Engleskom, dok je Ukrajina prva sa maksimalnih devet bodova.

Takmičenje u kvalifikacijama nastavlja se u novembru, Srbija će 18. u Bačkoj Topoli igrati protiv Engleske, a tri dana kasnije u Staroj Pazovi protiv Luksemburga.

Evropsko prvenstvo održaće se 2025. godine u Slovačkoj, a direktan plasman obezbediće pobednici grupa i tri najbolje drugoplasirane reprezentacije. Preostalih šest drugoplasiranih selekcija igraće u plej-ofu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve